Acasă Politica Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE de la Strasbourg:...

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE de la Strasbourg: Este nevoie să avem un sistem de transport inteligent în domeniul rutier!

DISTRIBUIȚI

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a precizat, în plenul PE de la Strasbourg, că sistemul inteligent în transportul rutier este necesar, aduce beneficii dar trebuie implementat etapizat și ținut cont de diferențele de infrastructură rutieră din statele membre.

“Domeniul transportului rutier este responsabil pentru multe. Pentru emisii și, din păcate, și pentru pierderea de vieți omenești. Știm bine că s-au făcut eforturi în ultimii ani pentru îmbunătățirea infrastructurii. Este nevoie, însă, să avem un sistem de transport inteligent în domeniul rutier. Problema este de implementare”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a tras, de asemenea, un semnal de alarmă în privința faptului că parcările nu sunt securizate. Eurodeputatul PUSL a reamintit că, în calitatea sa de membru al comisiei pentru transport și turism (TRAN), din Parlamentul European, a vizitat mai multe parcări, nu numai din statele din Est, dar și din Vest, dând, în context, exemplul Franței unde, din păcate, au fost omorâți șoferi în parcări.

Totodată, Maria Grapini, deși a evidențiat beneficiile aduse de un sistem inteligent, a avertizat în privința posibilităților de implementre a acestuia.

“Problema este, însă, repet, de implementare pentru că, atâta timp cât avem diferențe foarte mari în piața internă – și acum vorbesc ca vicepreședinte al comisiei pentru Piață Internă, riscăm să fragmentăm piața. Toate statele membre trebuie conectate eficient la același sistem și tehnologiile sistemului integrat trebuie să fie complementare, fiabile, testate. De aceea cred că este nevoie de multă prudență și de o monitorizare extrem de atentă a modului cum se aplică în fiecare țară. Mai mult, trebuie analizat și ce posibilități financiare are fiecare stat pentru ca această strategie să aducă efectele pe care le dorim cu toții, și anume, un transport inteligent, sigur și cu cât mai puține accidente”, a conchis eurodeputatul umanist.

Comentarii

comentarii