Acasă Cultura Europa – un mare spectacol despre refugiați și granițe fluide, la Teatrul...

Europa – un mare spectacol despre refugiați și granițe fluide, la Teatrul German Timișoara

487
DISTRIBUIȚI

Teatrul German de Stat Timișoara îi invită pe bănățeni la un mare spectacol intitulat Europa, în 18 iunie, de la ora 19.30, după un text de David Greig, în regia lui Alexandru Mihaescu.

Acțiunea spectacolului se petrece într-o gară situată într-un mic oraș de graniță din Europa de Est.

Cu ultimul tren ce oprește înainte ca gara să se închidă din cauza faptului că a devenit inutilă, ajung în oraș Morocco, un mic traficant de produse de lux, alături de doi refugiați – Sava și Katia – în căutare de adăpost și de siguranță.

Adele, o localnică angajată a gării, fascinată de libertatea refugiaților, și-ar dori să exploreze lumea la fel ca ei. O poveste de dragoste prinde contur, iar textul dramatic se construiește pe tragedia lipsei de orizont și a dorințelor neîmplinite, dar și pe dezvăluirea stereotipurilor legate de imaginea refugiatului.

David Greig tratează tema complexă a granițelor fluide și a identităților schimbătoare, conferind o calitate dramatică deosebit de convingătoare puternicului simbol reprezentat de stația goală și de trenurile care trec în viteză prin ea.

Europa înfățișează oameni aflați mereu, fizic și emoțional, în mișcare, unii dintre ei dureros ancorați în certitudinile trecutului, alții străduindu-se să pornească spre noi destinații. Europa este o piesă ce abordează teme universale și în același timp străbătută de accente intime -se arată în caietul de prezentare.

Decorul și costumele aparțin lui Ioana Popescu, regie tehnică lui Radu Muj, iar asistent de regie este Oana Vidoni.

Cu: Franz Kattesch, Ioana Iacob, Torok Silvia, Rareș Hontzu, Harald Weisz, Dana Torok, Radu Brănici și Richard Hladik.

Spectacolul este tradus și în limba română.


Comentarii

comentarii