Acasă Actualitate Europarlamentarul S&D, Maria Grapini, organizează vineri, la Timișoara, o importantă Conferință pe...

Europarlamentarul S&D, Maria Grapini, organizează vineri, la Timișoara, o importantă Conferință pe tema „Importanța multiculturalismului și a credinței, în spațiul european„!

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul S&D, Maria Grapini, organizează vineri, o importantă Conferință pe tema „Importanța multiculturalismului și a credinței, în spațiul european„. „Am susținut și susțin cultura, credința și educația deoarece cred în importanța lor în societate. Ele contribuie la schimbarea de mentalitate, la atitudini corecte și la respectul valorilor”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De-a lungul anilor, europarlamentarul Maria Grapini, a organizat, sub egida S&D, evenimente importante care au promovat importanța multiculturalismului în societatea noastră. Maria Grapini consideră că trebuie să transmitem un mesaj puternic, din care populația să înțeleagă și să conștientizeze importanța identității noastre europene, alcătuită din 27 de culturi diferite. 

 „Trăim într-o perioadă plină de provocări, de crize multiple, în care însuși sentimentul de apartenență la Proiectul european este amenințat de răspândirea constantă a extremismului și populismului în întreaga lume.

Investirea în cunoaștere și cultură și dedicarea în mod specific, redescoperirea și valorificarea marii bogății a diversității culturale europene, dialogul intercultural și inter religios, este cel mai eficient și durabil mod de a construi punți prin înțelegere reciprocă, dărâmând zidurile indiferenței și prevenind conflictele.

În cursul acestui mandat, am insistat să depășim programele sectoriale individuale, adoptând în schimb o abordare holistică a tuturor domeniilor politice europene și reafirmând valoarea intrinsecă a culturii.

Prin diversitatea sa culturală multidimensională, Europa este un actor intercultural esențial pe scena mondială, unde își promovează valorile fundamentale și democratice, întrucât am subliniat rolul dialogului intercultural, al diversității culturale în promovarea valorilor fundamentale”, a precizat eurodeputatul PUSL.

Reamintim faptul că, anul trecut, europarlamentarul Maria Grapini, a organizat o conferință de succes „Cultura, o punte între națiuni”, sub umbrela grupului S&D, care a avut un mesaj pozitiv la Bruxelles și s-a bucurat de prezența reprezentanților Comisiei Europene, a vicepreședinților Parlamentului European și a deputaților din principalele grupuri politice.

”Anul acesta, într-un moment foarte sensibil pentru România, în care extremismul crește și toleranța în societate este testată, voi organiza un eveniment, de data aceasta, în România, pentru ca mesajul să fie puternic primit de societatea noastră românească.  De aceea am ales să realizez evenimentul cultural „Importanța Culturii și Credinței Naționale, în Spațiul European”, care îl are ca invitat special pe preotul Marius Ciprian Pop, dar și oameni de cultură, printre care Prof. univ. Adrian Dinu Rachieru, membru al Uniunii Scriitorilor din România”, a mai declarat Maria Grapini

“Scopul evenimentului este de a transmite un mesaj puternic, pe care S&D îl promovează, și anume, că diferitele culturi ale națiunilor trebuie să ne unească, societatea europeană și numai putând trăi și prospera prin toleranță și diversitate. O societate divizată, o Europă segregată, nu ne va ajuta să depășim provocările cu care se confruntă acum societatea europeană”, consideră Maria Grapini

Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 17.00, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Reamintim că Timișoara, oraș recunoscut ca simbol al multiculturalismului, a fost Capitală Culturală Europeană în 2023.

Omul de cultură, preot, profesor și artist muzical, Marius Ciprian Pop, este cunoscut în România pentru discursurile sale, care promovează dialogul intercultural și inter religios.  

A doua parte a evenimentului va include un momentul artistic în care Marius Pop va susține un spectacol muzical, împreună cu renumita formație instrumentală „Ceterașii din Cluj”.

Momentul artistic se va desfășura sub mesajul: „Sunetul multicultural. Regiuni diferite, aceeași Europă”.

Comentarii

comentarii