Acasă Politica Eurparlamentarul timişean Nicodim Bulzesc chestionează Comisia Europeană cu privire la “Premiul european...

Eurparlamentarul timişean Nicodim Bulzesc chestionează Comisia Europeană cu privire la “Premiul european pentru literatură”

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Nicodim Bulzesc (PD-L) s-a adresat, zilele trecute, Parlamentului European şi Comisiei Europene, atrăgând atenţia asupra implementării problematice a “Premiului european pentru literatură” –

componentă a Programului “Cultura”, iniţiat de Comisia Europeană.

“Deşi apreciez această iniţitivă europeană, am unele nelămuriri în ceea ce priveşte implementarea acesteia”, a spus Nicodim Bulzesc. Eurodeputatul democrat-liberal a declarat că a fost contactat de mai multe organizaţii culturale româneşti, care şi-au exprimat nemulţumirea pentru neincluderea, în acest an, a României în acest program. “Într-adevar, în fiecare an sunt incluse doar 12 ţări din cele 34 care pot participa.

În aceste condiţii, mă întreb cât de eficient este Premiul european pentru literatură şi cum pot promova organizaţiile culturale această iniţiativă, dacă ţara lor participă doar un an din trei?”, a mai declarat eurodeputatul român. Pentru a da o greutate şi mai mare demersului său, Nicodim Bulzesc a introdus, în paralel, o întrebare scrisă Comisiei Europene, prin care solicită explicaţii cu privire la organizarea acestui program. Premiul european pentru literatură face parte din Programul “Cultura” al Comisiei Europene şi are ca scop sprijinirea tinerelor talente din domeniul literaturii contemporane. (A.P.)

Comentarii

comentarii