Acasă Actualitate Eveniment naţional de Parkour la Timişoara

Eveniment naţional de Parkour la Timişoara

DISTRIBUIȚI
În 17 aprilie, Timişoara devine capitala României la Parkour, o spectaculoasă artă de mişcare. Cea de-a şaptea întâlnire anuală (Jam) a practicanţilor de Parkour din România se va desfăşura, duminică, la Timişoara, participând peste 100 de pasionaţi ai acestei discipline, numiţi „traceuri”. Iniţiată în 2005, când au participat doar 15 traceuri, această întâlnire anuală a fost găzduită până acum de Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov.

 “Jam-ul de Parkour din Timişoara se va ţine în aer liber, în perimetrul oraşului Timişoara şi va consta în activităţi de condiţionare fizică, tehnică specifică de Parkour şi acrobaţii urbane”, spun organizatorii de la Traceurs.ro. Traceurs.RO este prima şi cea mai mare comunitate a practicanţilor de Parkour din România, cu peste 1.400 de membri înregistraţi. Comunitatea este implicată în acţiuni sportive în aer liber, organizând antrenamente lunare în Bucureşti, sub formă de workshopuri gratuite. În acelaşi timp, Traceurs.RO este şi o platformă de informaţii şi discuţii, disponibilă pentru publicul larg, având nucleul organizatoric în Bucuresti, cu susţinere activă în Galaţi, Cluj-Napoca şi Timişoara.
 
Ce este Parkour-ul?
 
“Parkour este o metodă naturală de antrenament ce are drept scop deplasarea cât mai rapidă şi mai eficientă în orice fel de mediu, folosindu-te doar de abilităţile propriului tău corp. Pentru a practica această artă de mişcare ("art du déplacement") nu ai nevoie de nici un accesoriu sau echipament special, corpul tău fiind singurul instrument folosit. Din această cauză, parkour este o disciplină atletică accesibilă oricui, deoarece combină abilităţile normale ale omului: alergare, sărituri, aterizări, căţărări, rostogoliri sau alte mişcări fizice asemănătoare. Parkour-ul permite explorarea potenţialului corpului uman şi te învaţă să faci faţă tuturor obstacolelor ce se ivesc în calea ta. Aceste obstacole pot fi din natură, din mediul urban sau chiar obstacole din viaţa de zi cu zi”, spun cei de la Traceurs.ro.
 

Comentarii

comentarii