Acasă Actualitate Evenimente în București – teatru, concerte, filme

Evenimente în București – teatru, concerte, filme

DISTRIBUIȚI

După doi ani de pandemie în care Bucureștiul a fost „imobilizat” într-o perioadă de stagnare culturală și de divertisment, iată că acest oraș adoptă din nou evenimentele de care ne-a fost dor după o perioadă lungă de restricții. Începând cu luna martie poți merge din nou la spectacole de teatru, petreceri, muzee și, de ce nu, la concerte sau festivaluri.

Capitala este pregătită să primească în această vară mulți tineri dornici de distracție. Dacă ești pasionat de teatru și vrei să vezi spectacole bune în perioada următoare, atunci îți recomandăm The Hub, un loc intim și numai bun pentru relaxare, situat în apropiere de Piața Unirii.

La The Hub poți găsi câteva spectacole interesante în luna iunie. „Divorț în ziua nunții” va avea loc pe 3 iunie și aduce o comedie care prezintă cea mai importantă zi din viața unor tineri, dar care ajunge să se transforme în divorț. Spectacolul este regizat de Cătălin Stelian, iar din distribuție fac parte, printre alții Livia Taloi, Alin Brancu, Cristina Diaconescu sau Emanuel Bighe.

Cum îți sună spectacolul „Blonda din vecini”? Premiera va fi pe 12 iunie, de la ora 19:00, la The Hub. Comedia scrisă de Neil Simon are în prim-plan povestea a doi tineri, Norman Cornell (Vasile Revnic) şi Andy Hobart (Cosmin Vijeu), care lucrează împreună la ziarul-protest „Prăbuşirea”, chiar apartamentul în care locuiesc. Prietenia lor este însă perturbată de apariția „blondei din vecini”, Sophie Rauschmeyer (Calina Epuran), o americancă, fostă „aproape campioană” a jocurilor olimpice la înot, care se mută în bloc.

Pe lângă spectacolele de teatru, în București vei găsi în această vară și o serie numeroasă de concerte și festivaluri. La începutul lunii iulie va avea loc festivalul „SAGA”, așa că în perioada 3-5 iulie ești așteptat pe Arena Națională.

Peste 200 dintre cei mai apreciați și cunoscuți cântăreți autohtoni și internaționali vor concerta în cele trei zile de festival. DJ Snake, Jax Jones sau Vanotek se numără printre artiștii prezenți la București. De asemenea, în următoarea perioadă va mai concerta în București și trupa heavy metal Iron Maiden, la Romexpo.

Dacă te numeri printre cinefili, atunci te vei bucura să afli că în săptămânile următoare au loc câteva premiere mult așteptate. Una dintre ele este „Top Gun: Maverick”. Premiera are loc pe 27 mai și spune povestea lui Pete, unul dintre cei mai buni aviatori ai marinei americane care încearcă să-și testeze limitele și să avanseze în grad.

Pe 3 iunie va avea loc premiera producției „R.M.N”, o dramă în regia lui Cristian Mungiu. Acțiunea are loc în preajma Crăciunului și are în centrul acțiunii întoarcerea lui Matthias din Germania în satul său natal din Transilvania, unde se va confrunta cu o serie de conflicte în care liniștea familiei sale este tulburată.

Așadar, ai la dispoziție în București mai multe alternative de relaxare în acest sezon estival: fie alegi un spectacol de teatru, un concert sau te poți bucura de un film. Să înceapă distracția!

Comentarii

comentarii