Acasă Cultura Excelența Volutarte: Pânză cu liniște de har – superlansare de carte, la...

Excelența Volutarte: Pânză cu liniște de har – superlansare de carte, la Esotera Timișoara

1054
DISTRIBUIȚI

Marţi 28 mai 2019, de la ora 18.00, în cadrul proiectului Excelența Volutarte pentru Carte, la librăria Esotera din Timișoara, va avea loc lansarea de debut şi prezentarea volumului de poezie Pânză cu liniște de har, autor Teodora Șchiop – editura Partoş, Timişoara.

Evenimentul este moderat de către regizorul Pleșa Cosmin şi va avea ca invitați speciali pe renumitul actor Constantin Dinulescu – societar de onoare la Teatrului Național  “I. L. Caragiale” București și actrița Carmen Ionescu, de la Teatrul Național “I. L. Caragiale” București.

Momentul muzical este susținut de compozitorul și poetul Adrian Mardan alias mardanA.

Autoarea cărții este Teodora Șchiop o tânără de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Bănățean, iar după cum o descrie regizorul Pleșa, Cosmin Teodora comprimă în acest volum stări, energii, pasiuni, adâncimi și înălțări tulburătoare, dar care nu sperie și nici nu întristează.

”În acest caier al unei pânze imaginate, din care izvorăște tainic cuvântul Teodorei, liniștea harului se preface-n mângâiere și ne oferă nouă tuturor și toate, acea tandră atingere a înțelegerii dintru…

Cu o năucitoare profunzime, pentru o Copilă ce încă din Pruncie vorbește lucid cu Însuși Domnul, Teodora ne poartă, lin și suav, într-un dialog celest cu Timpul, cu sinele, cu Mama, cu Tatăl, cu Sora, dar se înfige adânc și în concepte sublime, cum ar fi Adam și Eva, Natura, Luna…”, se arată în prezentarea cărții de poezie.

 

Comentarii

comentarii