Acasă Actualitate Exerciţii hard de Ziua Poliţiei

Exerciţii hard de Ziua Poliţiei

484
DISTRIBUIȚI

Sute de copii au urmărit cu respiraţia tăiată demonstraţiile trupelor speciale ale poliţiei din curtea IPJ Timiş. Mascaţi, câini dresaţi şi infractori periculoşi au fost ingredientele hard de Ziua Porţilor Deschise, organizată de Poliţia Timiş.

Plăceri periculoase pentru puştani

Poliţiştii timişeni şi-au deschis porţile cu o zi înainte de sărbătorirea oficială a Zilei Poliţiei Române – 25 martie. Primele semne de violenţă juvenilă au fost probate chiar de Ziua Poliţiei, la Timişoara. Micuţii au aplaudat fericiţi când presupuşii infractori ţipau la loviturile primite de la mascaţi, iar unii au avut şi cele mai ciudate dorinţe.

„Ce fain a fost, era mai fain dacă şi murea cineva”, a spus, extaziat, un puştan de vreo 8 ani, după terminarea unui exerciţiu de prindere a infractorilor. Expoziţia de arme şi documente inedite din holul Inspectoratului de Poliţie Timiş a strâns şi ea zeci de curioşi. În cadrul festivităţilor de la Timişoara, peste 350 de poliţişti au fost avansaţi în grad. Unii la termen, alţii pentru rezultate deosebite. La manifestările dedicate Zilei Poliţiei de la Timişoara au participat delegaţii de poliţişti din Ungaria şi Serbia. În 2010 se împlinesc 188 de ani de când domnitorul Grigore Ghica i-a înmânat Marelui Agă, Mihăiţă Filipescu, drapelul cu sigla Steagului Agiei, oficializând instituţia poliţienească.

Comentarii

comentarii