Acasă Actualitate EXIMTUR susține o echipă de elevi timișoreni, finaliști într-un concurs internațional...

EXIMTUR susține o echipă de elevi timișoreni, finaliști într-un concurs internațional de programare organizat de NASA

DISTRIBUIȚI

Compania de călătorii EXIMTUR susține deplasarea în SUA a unei echipe de elevi a liceului Grigore Moisil din Timișoara, participantă pentru al treilea an consecutiv la competiția “Zero Robotics”, organizată de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT)  în colaborare cu NASA şi ESA.

Liceenii, reuniți sub numele de Cassiopeia, vor participa în perioada 11-12 ianuarie 2018 la finala internațională a competiției, care va avea loc în orașul Boston din SUA.

Zero Robotics este un concurs de programare care se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia. Finala implică programarea unor roboți-sferă aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, care trebuie să fie controlați în timp real de pe pământ, astfel încât, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să se reușească acumularea unui scor cât mai mare.

Faza finală a fost precedată de mai multe etape de calificare, desfășurate on line în perioada septembrie-decembrie 2017, care au constat în simulări 2D și 3D, tema alocată echipei Cassiopeia fiind căutarea gheții în spațiu. Dintre echipele care s-au calificat în marea finală, patru sunt din România. La ediția anterioară, Cassiopeia a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului finalei virtuale desfășurată la Amsterdam.

“Am răspuns prompt apelului lansat de Cassiopeia în luna decembrie a anului trecut.  Tinerii aveau nevoie de sprijin financiar pentru a putea ajunge în SUA, altfel riscau să nu își vadă munca valorificată până la capăt. Ne mândrim cu ei, sunt copiii noștri frumoși, inteligenți, apreciați, iată, de cei mai mari specialiști de la NASA.  Compania noastră va continua și în 2018 să promoveze și să susțină performanțele tinerilor români, prin implicarea în programe educaționale și acțiuni care aduc în față valorile noastre culturale și intelectuale” a declarat doamna Lucia Nora Morariu, președinte fondator al EXIMTUR.

Echipa Cassiopeia este formată din elevii: Ioana-Andreea Cristescu, Daniel-Florin Marcu, Daniel Pantea, Cătălin-Mihai Tiu, Sergiu-Bogdan Popescu, Sebastian-Valeriu Maleș. Mentor: Emanuel  Covaci. Profesor coordonator: Mircea-Adrian Lupșe-Turpan.

Comentarii

comentarii