Acasă Actualitate Există viață după cancer! Dovleacul Roz 2023, la Timișoara

Există viață după cancer! Dovleacul Roz 2023, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sub sloganul “Există viață după cancer”, OncoHelp Timișoara va organiza manifestarea caritabilă tradițională Dovleacul Roz 2023, simbol al luptei împotriva cancerului, în data de 27 octombrie, de la ora 19.00, la Venue Ballroom&Events, sala Grand.

Speranța celor care au înființat Centrul de Oncologie OncoHelp în urmă cu 14 ani a fost aceea de a asigura tuturor pacienților bolnavi de cancer un tratament corect, în condiții cât mai bune. Dorința fondatorilor a fost aceea de a păstra din sistemul public ceea ce era mai bun – și de aceea au hotărât ca toate serviciile oferite pacienților să fie accesibile.

Scopul evenimentului este să strângă mărturii și experiențe de viață ale participanților, pentru a consolida o comunitate conștientă că trebuie să facă front comun împotriva acestei maladii.

De asemenea, se mai dorește implicarea comunității artistice din Timișoara în atelierele de “dovlecit ” cu mare drag și dăruire fiind implicați și elevi și studenți, dar mai ales profesori care predau o lecție de voluntariat și generozitate pentru comunitate.

După 14 ani de funcționare, Centrul de Oncologie OncoHelp oferă în continuare servicii gratuite tuturor pacienților asigurați. La momentul inaugurării sale, la 1 octombrie 2009, centrul avea 32 de paturi și o singură secție de oncologie. Astăzi are aproape 170 de paturi și o serie de secții noi – hematologie, radioterapie, îngrijiri paliative și compartimente de imagistică medicală. La început au fost 3 persoane, iar azi sunt sute de angajați și colaboratori. Proiectul OncoHelp a crescut mereu, împins de afluxul permanent de noi pacienți, astfel încât s-a ajuns ca acum să fie realizate lunar mii de internări.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu aproape 170 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi și 5 paturi ATI SPA ( Supraveghere post-anestezie).

În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare funcționează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu zeci de paturi care asigură condiții hoteliere moderne.

 

Comentarii

comentarii