Acasă Actualitate Experienţa belgiană în domeniul administraţiei locale, oferită omologilor români în cadrul unui...

Experienţa belgiană în domeniul administraţiei locale, oferită omologilor români în cadrul unui forum la Timişoara

318
DISTRIBUIȚI

Palatul Administrativ din Timişoara a găzduit, joi, cea de a şaptea ediţie a Forumului de Cooperare Descentralizată Belgia-România. Cu această ocazie, la discuţii au participat numeroşi oficiali din cele două ţări, inclusiv Ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, respectiv secretarul de stat Raed Arafat.

Oaspeţi din Belgia şi oficiali români discută în aceste zile despre descentralizare şi modul în care experienţa belgiană poate fi aplicată cu succes în administraţia locală românească. Prezent la Timişoara cu ocazia forumului, ambasadorul Belgiei la Bucureşti, a anunţat că doreşte extinderea colaborării dintre cele două ţări, dar şi că îşi doreşte doi ambasadori onorifici în oraş.

„Nu e prima dată pentru mine în Timişoara, am mai fost aici de trei ori, ştiu oraşul şi îmi place. Astăzi realizăm o nouă formă de cooperare între Belgia şi România, una descentralizată, e o formă importantă de diplomaţie, una diferită de cea clasică sau cea din domeniul business, este una care are loc de la om la om, e o formă importantă de cooperare, aceasta leagă oamenii direct de diferite proiecte, e o formă interesantă de colaborare a României cu Belgia.În ceea ce priveşte cooperarea dintre cele două ţări, sunt impresionat de domeniul economic, aici se înregistrează o creştere importantă. Astfel, exporturile noastre au crescut spre România cu 66%, în timp ce cele româneşti spre Belgia au crescut cu 50%. sunt Numeroşi investitori belgieni au venit în ţara dumneavoastră. De asemenea comunitatea românească este una cu cea mai mare creştere în Belgia, în prezent numără 85.000 de persoane. Odată cu venirea mea aici vreau să găsesc doi consuli onorifici, vreau să colaborăm în diferite domenii, cultură, economic, politic, dar şi să ajut la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări”, a declarat Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Philippe Benoit.

Gazdă a evenimentului a fost în acest an Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„Alături de mine avem onoarea să fie astăzi prezent în cadrul consiliului județean domnul ambasador, care este proaspăt numit în această funcție. Trebuie să spun că acest forum de cooperare este la a 30-a aniversare, este un an aniversar din punctul acesta de vedere, dar forumul este la cea de-a șaptea ediție ținându-se aici, în județul Timiș. Sper ca pe parcursul celor trei zile de forum să avem întâlniri eficiente. domeniile acestui forum sunt vaste, sunt șase domenii de discuții”, a anunţat Dobra, în cadrul forumului.

Comentarii

comentarii