Acasă Economic Expert Consulting – 10 ani de activitate, 200 de proiecte şi finanţări...

Expert Consulting – 10 ani de activitate, 200 de proiecte şi finanţări nerambursabile atrase de peste 50 de milioane de euro

900
DISTRIBUIȚI

Expert Consulting, una dintre firmele emblematice din domeniul consultanţei din zona de vest a ţării, sărbătoreşte în aceste zile 10 ani de activitate. Compania oferă servicii de consultanţă generală în business şi consultanţă specifică în management, marketing, logistică, managementul de proiect şi resurse umane. De asemenea, Expert Consulting oferă o gamă variată de cursuri unele fiind acreditate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.
Compania a devenit cunoscută mai ales datorită gemei largi de servicii, de la cele mai simple planuri de afaceri, până la scrierea de proiecte complexe analize ale mediului de afaceri.
„Totul a început acum 10 ani când l-am auzit pe primul ministru britanic, Tony Blair vorbind despre o posibilă aderare a României la Uniunea Europeană. Am ştiut atunci că avem o şansă să facem parte din Europa şi, în aşteptarea fondurilor de pre şi post aderare, m-am gândit că înfiinţarea unei forme care să acorde consultanţă pentru proiecte de finanţare este oportună”, spune Marian Mocan, directorul general al Expert Consulting.
 „Am demarat activitatea în ianuarie 2000 când am înmatriculat firma la Registrul Comerţului. Primul client a fost compania Filseta Lugoj. La sfârşitul lunii martie 2000 am început colaborarea cu Siemens Automotive pe consultanţă generală, intermediere de avize, autorizaţii şi obţinerea de permise de muncă pentru angajarea de cetăţeni străini. În august 2000 am depus primul proiect de finanţare scris de noi pentru un client pe un program PHARE, proiect care a fost câştigat. Toto pe parcursul acelui an am demarat două lungi colaborări, cu două firme care au apelat în mod repetat în decursul timpului la serviciile noastre: Agasi (6 contracte de consultanţă) şi Grafoprint (5 contracte). În decembrie 2003 am depus primul proiect SAPARD pe turism din Regiunea de Vest, Casa Altringen, proiect care a fost aprobat în anul 2004. În 2006 am demarat cooperarea cu Denkstatt Austrie în domeniul consultanţei de mediu şi dezvoltării durabile, iar în anul următor am înfiinţat firma Denkstatt România. Expert Consulting a devenit în anul 2007 prima firmă de consultanţă din vestul ţării agreată şi recomandată de EU Office BCR ca partener pentru obţinerea de credite punte pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Din decembrie 2008 am  obţinut certificarea sistemului de management al calităţii ISO 9001:2001 pentru consultanţă şi instruire pentru afaceri şi management acordat de SRRAC şi IQNet. Recertificarea sistemului de management al calităţii,” spune Mocan. În 2010  Expert Consulting a câştiga locul I în Top Profit România la categoria întreprinderi mici de consultanţă în management din jud. Timiş, pe baza analizei datelor de bilanţ 2009.
Printre cele mai reprezentative proiecte realizate de Expert Consulting se numără „Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile al Universităţii Politehnica Timişoara” – finanţare nerambursabilă de peste 54 milioane de lei, „Dezvoltarea infrastructurii de cercetare, educaţie şi servicii în domeniul medicinei veterinare şi tehnologiilor inovative pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului – finanţare nerambursabilă de peste 37 milioane de lei şi „City Business Development Centre – Structură de sprijin pentru afacerile inovative din Timişoara a Modatim Business Facility” – finanţare nerambursabilă de peste 29 milioane de lei.„Misiunea firmei este de a oferi cele mai profesionale servicii de consultanţă în afaceri din zona de Vest a României, calificativ evaluat din punct de vedere al calităţii lucrărilor, operativităţii cu care acestea sunt realizate şi din punct de vedere al satisfacerii clienţilor. În 10 ani am câştigat peste 200 de proiecte, iar volumul finanţărilor nerambursabile atrase depăşeşte 50 de milioane de euro. Avem peste 150 de clienţi în portofoliu şi peste 300 de contracte de consultanţă şi instruire semnate. Dar, cea mai importantă realizare este faptul că rata de succes a cererilor de finanţare aprobate pentru proiectele depuse este de 86%,” spune Marian Mocan.

Comentarii

comentarii