Acasă Actualitate Explozie de cazuri de coronavirus la o multinațională din Timiș

Explozie de cazuri de coronavirus la o multinațională din Timiș

7056
DISTRIBUIȚI

Estul județului Timiș pare scăpat de sub control de autorități. După ce orașul Făget a fost plasat în carantină din cauza numeroaselor cazuri de COVID izbucnite în comunitatea baptistă, un nou focar a fost raportat la o multinațională. DSP Timiș a raportat luni, 10 august, 17 muncitori infectați la Autoliv Lugoj, companie la care lucrează oameni din oraș și din zonă, inclusiv din Făget. În urmă cu câteva zile mai mulţi angajaţi ai altei fabrici din Lugoj, Honeywell, au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

“În contextul creșterii numărului de cazuri COVID atât la nivel național, cât și în comunitatea locală, compania noastră depune toate eforturile pentru a proteja sănătatea angajaților si a familiilor acestora. Pe lângă măsurile generale adoptate prin cadru legislativ (asigurarea distanței, purtatul măștii de protecție, triajul epidemiologic, informarea permanenta a angajaților privind regulile de igienă, dezinfecții regulate ale întregii fabrici și ale mijloacelor de transport etc.), în toata aceasta perioadă am pus în aplicare o serie de măsuri de protecție suplimentare. Împreună cu specialiști din sistemul medical, desfășurăm o amplă campanie de testare a angajaților și izolare a tuturor cazurilor cu potențial risc, marea majoritate a costurilor fiind suportate de către companie.

Reprezentanții noștri mențin o colaborare activă și permanenta cu instituțiile statului (DSP, Spitalul Municipal, Politie etc.) și se consultă cu specialiștii acestora iîn efectuarea anchetelor epidemiologice, pentru depistarea și izolarea imediată a tuturor riscurilor de răspândire a virusului. Pana în prezent, analizând cazurile active sau vindecate, nu se poate constata o legătura directa de infectare la locul de munca sau pe mijlocul de transport la/de la muncă spre domiciliu.

Din păcate însă ne confruntam în continuare cu o răspândire comunitară a virusului, iar în aceste condiții, evoluția din următoarea perioadă depinde de atitudinea pe care o avem cu toții și de responsabilitatea de care dam dovada! Depinde de fiecare dintre noi toți să ne protejam pe noi și pe cei dragi nouă! Facem un apel către toți concetățenii noștri să respecte aceste măsuri de prevenție, aceasta fiind modalitatea cea mai sigură și eficientă de a opri răspândirea virusului. Avem convingerea ca printr-un efort comun, vom depăși cu bine această perioadă și vom putea reveni cât mai repede la o stare de normalitate pe care cu toții ne-o dorim!”, au transmis reprezentanții Autoliv.

Comentarii

comentarii