Acasă Eveniment Explozie în apartamentul unui bloc din Timişoara

Explozie în apartamentul unui bloc din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 6 mai, în jurul orei 20.20, Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie S.A. a fost anunţat în legătură cu producerea unei explozii, urmată de un incendiu la apartamentul cu nr. 6 din blocul situat pe strada Timiş, numărul 16, scara B, din municipiul Timişoara. Din păcate, evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a două persoane care au fost transportate de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Persoanele afectate au fost externate în aceeaşi seară, aflându-se în afara oricărui pericol. Totodată, în urma deflagraţiei apartamentul a fost avariat. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat măsurile specifice pentru astfel de situaţii. Astfel, a fost întreruptă alimentarea gazelor naturale la toate apartamentele situate pe scara respectivă până după momentul efectuării verificării instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Potrivit cercetărilor efectuate de către echipele companiei noastre explozia a fost cauzată de manevrarea/utilizarea necorespunzătoare a aragazului din apartamentul nr.6, fapt ce a produs acumularea de gaze naturale care a generat explozia.
Pentru o utilizare în condiţii de siguranţă a gazelor naturale, E.ON Gaz Distribuţie solicită consumatorilor să respecte următoarele reguli:
• Să manevreze cu atenţie aparatele de utilizare a gazelor naturale şi să nu lase să funcţioneze fără a fi supravegheate aparatele neautomatizate;
• Să se asigure că au fost curăţate coşurile de fum;
• Să nu utilizeze instalaţii care nu sunt legate la coşuri de fum;
• Să acorde o deosebită atenţie ventilării/aerisirii încăperilor în care se găsesc instalaţii de gaz;
• Să nu folosească nici un fel de alt combustibil (lemn, deşeuri, hârtie, materiale plastice, etc.) în instalaţiile de gaz, deoarece acestea pot duce la deteriorarea arzătoarelor şi a coşurilor de fum. Aceste deteriorări pot să ducă, la rândul lor, la intoxicaţii cu monoxid de carbon sau chiar explozii.
În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon: 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie) sau 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

Comentarii

comentarii