Acas─â Eveniment Explozie la Mina Uricani: Cinci mineri au murit

Explozie la Mina Uricani: Cinci mineri au murit

439
DISTRIBUIȚI

UPDATE  –   FOTO

Un inginer ┼či patru electricieni au murit ├«n explozia de la Mina Uricani

Un inginer ┼či patru electricieni, cu v├órste cuprinse ├«ntre 36 ┼či 41 de ani, au murit, s├ómb─ât─â, ├«n explozia care a avut loc la Mina Uricani. Potrivit unui comunicat de pres─â al Companiei Na┼úionale a Hiulei (CNH) Petro┼čani, cei cinci angaja┼úi ai minei Uricani care au murit ├«n urma deflagra┼úiei au v├órste cuprinse ├«ntre 36 ┼či 41 de ani. Conform sursei citate, echipa de electricieni care executa repara┼úii la transformatorul defect era condus─â de inginerul Cosmin Calot─â, de 36 de ani. Al─âturi de acesta, ┼či-au pierdut via┼úa electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, ┼či Ion N─âdrag, de 37 de ani.
Pe de alt─â parte, ├«n comunicatul CNH este confirmat faptul c─â ├«n subteran a avut loc o a doua explozie. "├Än timpul evacu─ârii victimelor, afl├óndu-se pe traseul spre suprafa┼ú─â, personalul salvator a resim┼úit suflul celei de-a doua explozii. Din fericire, aceast─â deflagra┼úie nu a mai produs victime", se arat─â ├«n comunicat. Trupurile celor cinci persoane au fost transportate cu o dub─â, ├«n noaptea de s├ómb─ât─â spre duminic─â, la Morga Spitalului de Urgen┼ú─â din Petro┼čani. Trupurile victimelor erau a┼čezate pe t─ârgi, iar colegi de-ai lor le-au ┼úinut la c─âp─ât├ói o lum├ónare aprins─â, pe tot traseul Uricani-Petro┼čani.

 

{vsig}galerie/uricani{/vsig}

O explozie a avut loc, s├ómb─ât─â dup─â-amiaz─â, la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind suprinse ├«n subteran ├«n momentul deflagra┼úiei. Explozia s-a produs dup─â ce o echip─â de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc ├«n momentul ├«n care a fost cuplat, surse judiciare declar├ónd c─â ┼čansele de supravie┼úuire ale muncitorilor sunt zero. Primarul din Uricani, D─ânu┼ú Buh─âescu, a declarat, s├ómb─ât─â sear─â, c─â familiile celor cinci persoane date disp─ârute ├«n min─â au fost anun┼úate "despre ce e mai r─âu", preciz├ónd c─â "se pare c─â, nimeni nu a mai supravie┼úuit". Primarul a afirmat c─â echipele de salvatori se str─âduiesc s─â scoat─â trupurile celor cinci victime din subteran, preciz├ónd c─â acestea sunt dezmembrate ┼či trebuie "├«mpachetate". El a spus c─â este vorba despre o tragedie ┼či c─â familiile au fost anun┼úate. "Se pare c─â nu a supravie┼úuit nimeni", a spus primarul.
"Salvatorii i-au g─âsit pe cei cinci electricieni. Au intrat la orizontul 300 ┼či, din p─âcate, de ceea ce ne-am temut s-a adeverit. To┼úi sunt mor┼úi!", a ad─âugat Buh─âescu. Mai mul┼úi apropia┼úi ai unui miner mort au ie┼čit pl├óng├ónd pe poarta minei, strig├ónd "Doamne, de ce ne-ai l─âsat". O alt─â femeie aflat─â la poarta minei, care nu avea niciun membru al familiei prins ├«n subteran, pl├óngea, spun├ónd c─â "oamenii ace┼čtia nu au alt─â alternativ─â ┼či de aceea ├«┼či pierd via┼úa ├«n min─â".
 

Comentarii

comentarii