Acasă Actualitate Expoziţie de promovare a Timişoarei, la Belgrad

Expoziţie de promovare a Timişoarei, la Belgrad

463
DISTRIBUIȚI
O delegaţie timişoreană, condusă de primarul Gheorghe Ciuhandu, a fost prezentă, luni, la Belgrad, la inaugurarea unei expoziţii de promovare a turismului în Timişoara – „Visit Timişoara”. Organizată la invitaţia Organizaţiei Naţionale de Turism din Serbia şi a Consulatului General al Republicii Serbia la Timişoara, expoziţia va putea fi vizitată de sârbi până în 4 iunie. 

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, însoţit de consilieri locali şi directori de direcţii din primărie, consulul Serbiei la Timişoara, Dragomir Radenkovic, Ambasadorul României la Belgrad, Ion Macovei, Gordana Plamenac, director al Organizaţiei Naţionale de Turism din Serbia şi secretarul sârb de stat Goran Petkovic au fost prezenţi la deschiderea expoziţiei, prima manifestare internaţională găzduită de noul sediu al centrului turistic din Belgrad.
“Timişoara ocupă un loc aparte în România, fiind poarta spre vest a ţării, atât prin aşezarea geografică, cât şi prin mentalitate. (…) Nu avem un peisaj deosebit, dar cred că cea mai mare bogăţie a oraşului sunt oamenii. Acest lucru s-a dovedit şi în 1989, când unii timişoreni au murit pentru a recâştiga libertatea”, a declarat primarul Ciuhandu, explicând că, rugat de primarul Belgradului să descrie Timişoara, a răspuns: ”Timişoara este, pentru mine, cel mai frumos oraş”. “Expoziţia este o expresie a prieteniei popoarelor noastre”, a spus Ion Macovei, ambasadorul României la Belgrad. Goran Petkovic, secretar de stat pentru Turism al Ministerului Economiei şi Dezvoltării Regionale din Serbia, a explicat că, după ce a fost primit cu extraordinară căldură la Timişoara, în cadrul unei vizite oficiale, şi-a adus familia pentru o excursie în oraşul de pe Bega, de unde au plecat cu impresii foarte bune. “Recomand călduros tuturor sârbilor să viziteze Banatul, şi de-o parte şi de alta a graniţei”, a spus Petkovic. Ansamblul baroc “La Follia” a cântat în deschiderea expoziţiei care le oferă sârbilor o idée despre ce pot vedea dacă vizitează Timişoara. Pliante, broşuri, cd-uri de promovare, dar şi panouri de informare despre posibile activităţi şi locuri de vizitat în Timişoara sunt disponibile la Belgrad până în 4 iunie.   
    
 

Comentarii

comentarii