Acasă Actualitate Expoziția absolvenților 2024 Facultății de Arte și Design, UVT, are loc în...

Expoziția absolvenților 2024 Facultății de Arte și Design, UVT, are loc în 8 spații din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Deschiderea Expoziției absolvenților 2024 Facultății de Arte și Design, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, un eveniment ce marchează o tradiție anuală a școlii de arte și design timișoerene, cu o reputație care a crescut an de an, va avea loc, în perioada 10 – 22 iulie, în opt spații diferite din Timișoara.

Este vorba de Palatul Ștefania, MONO Art Space, Kunsthalle Bega, MX Muzeul Corneliu Miklosi, Muzeul Național de Artă Timișoara, Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, UVT ArtCenter și Galeria 5.

Amplul eveniment artistic aduce în fața publicului larg o selecție de lucrări de absolvire ale studenților și masteranzilor Facultății de Arte și Design, lucrări care demonstrează vitalitatea și relevanța învățământului artistic din Timișoara.

Vor fi prezentate lucrări de grafică, pictură, sculptură, fotografie și video, conservare și restaurare, arte decorative, design grafic, de ambient și de produs și design vestimentar. Diversitatea specializărilor prezente în expoziție și varietatea abordărilor artistice fac din acest eveniment o ocazie excelentă de a înțelege complexitatea artelor și designului contemporan, dar și potențialul acestora de a contribui la dezvoltarea socio-economică și culturală a orașului.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara, care aniversează în acest an opt decenii de la înființare, oferă comunității timișorene noi evenimente ale creativității, prin care sunt prezentate publicului larg ideile inovatoare și opțiunile artistice ale studenților și mentorilor care îi îndrumă. În acest context, tradiționala serie a „Expoziției absolvenților” s-a impus ca un eveniment de referință, aducând în prim plan cele mai reușite proiecte ale absolvenților Facultății de Arte și Design din UVT, prezentate publicului timișorean.”

Deschiderea și programul de vizitare a Expoziției Absolvenților 2024 se desfășoară după cum urmează:

 

Palatul Ștefania – vernisaj 10 iulie, ora 18.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-20.

MONO Art Space – vernisaj 10 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 14-16

Kunsthalle Bega – vernisaj 11 iulie, ora 18.00 – sculptura / program de vizitare: marți – sâmbătă, orele 14-18.

MX Muzeul Corneliu Miklosi – vernisaj 11 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-21.

Muzeul Național de Artă Timișoara – vernisaj 12 iulie, ora 16.00 / program de vizitare: miercuri – duminică, orele 13-21.

Galeria Mansarda – vernisaj 12 iulie, ora 18.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-21

Uvt ArtCenter – vernisaj 12 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: luni – vineri, orele 12-20.

Galeria 5 – vernisaj 13 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 18-21. Parteneri: Centrul de Proiecte, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Muzeul Național de Artă Timișoara, Kunsthalle Bega. Expoziția absolvenților face parte din seria de evenimente 80+, parte a programului UVT80 susținut de Unicredit.

 

Comentarii

comentarii