Acasă Actualitate Expoziție caritabilă la ARTMED Gallery Timișoara

Expoziție caritabilă la ARTMED Gallery Timișoara

DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Ripensis Timișoara organizează expoziția caritabilă de pictură și sculptură ,,Salonul de iarnă”. 
 
Evenimentul de artă de înaltă ținută culturală are drept scop strângerea de fonduri pentru un pacient în vârstă de 36 de ani, afectat de Trombangeita obliterantă, o afecțiune gravă care a condus la amputarea bilaterală de coapse. Momentan, pacientul se confruntă cu o  serie de complicații la nivelul bontului drept.
 
În paralel, evenimentul își propune să atragă atenția asupra acestei probleme medicale grave, punând accent pe conexiunea dintre Trombangeita obliterantă și fumat, lucru care poate conduce la amputații. 
 
Expoziția aduce în fața publicului artiști de renume precum: Prof. Liviu Lăzărescu, Nora Blaj, Ligia Gaja-Minda, Maria Bana, Cristian Paraschiv, Liviu Șoptelea, Tiberiu Pittner, Prof. Octavian Maxim, Bogdan Nueleanu și Ioan Șeu. Curatorul expoziției este Robert Șerban.
 
Evenimentul ,,Salonul de iarnă” este derulat în cadrul proiectului rotarian PreVasc, o inițiativă ambițioasă derulată pentru a sensibiliza publicul cu privire la problemele majore de sănătate cardiovasculară din România. 
 
În cadrul proiectului, Rotary Club Ripensis Timișoara vizează crearea celei mai ample campanii naționale de prevenție a bolii vasculare – PreVasc. Aceasta va implica dezvoltarea unei platforme online de prevenție vasculară, integrând informații medicale, pacienți, medici și clinici medicale, cu scopul de a reduce numărul de amputații și decese cauzate de probleme vasculare în țară.
 
Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la Art-Med Gallery, începând cu ora 17:00 – Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 53, Etajul II al Clinicii medicale Popițiu Praxis. Detalii: la  0727115139.

Comentarii

comentarii