Acasă Eveniment Faţa dură a crizei: Zeci de copii talentaţi, mutaţi la periferia Timişoarei

Faţa dură a crizei: Zeci de copii talentaţi, mutaţi la periferia Timişoarei

406
DISTRIBUIȚI

De la mijlocul lunii octombrie, Palatul Copiilor va funcţiona în noul sediu, de la internatul Grupului Şcolar Azur
Ministerul Educaţiei şi-a recunoscut neputiinţa la Timişoara. Emblema talentului artistic juvenil, Palatul Copiilor, este mutat într-un internat de grup şcolar situat chiar la periferia oraşului. Ani de zile, Ministerul Educaţiei a plătit chirie pentru spaţiul din centrul oraşului care, parcă dintotdeuna, s-a numit la fel – “Palatul Copiilor”. Pe când kartingul, navo-modelismul şi judo-ul erau trendy, nu se punea problema banilor… Acum însă, Ministerul Educaţiei a renunţat la clădirea retrocedată, pe motivul că banii aferenţi chiriei – 5.772 euro – sunt prea mulţi. Se speră ca de la mijlocul lui octombrie, renovările la un corp al internatului Grupului Şcolar “Azur” din Timişoara să fie terminate şi tot mobilierul aranjat. Chiar dacă în plan este construirea unui nou Palat al Copiilor, probabil pentru mult timp, talentul artistic al sutelor de micuţi se va pierde în drumul… până la Azur.

Inventivitate şi clemenţă pentru supravieţuire

Directorul de la Palatul Copiilor, Nicolae Puşcaşu, recunoaşte că cele 34 de săli puse la dispoziţie în internatul de la Azur nu sunt suficiente. Românii sunt însă inventivi şi au găsit repede soluţia. Cercurile de gimnastică ritmică, dansuri moderne şi informatică rămân într-un spaţiu restrâns din vechiul sediu, chiar în centrul oraşului. Proprietarul Palatului Copiilor a permis instituţiei să mai rămână o lună în vechiul sediu fără a percepe chirie. Ministerul Educaţiei a alocat ultimii bani de chirie, 5.772 de euro, pe luna august. De la 1 septembrie, tot calabalâcul Palatului Copiilor trebuie scos în stadă. Totuşi, înscrierile pentru nenumăratele cercuri de la Palatul Copiilor se fac la vechiul sediu, de pe Bulevardul Revoluţiei 20.

La cărat de mobilă, cu directorul în frunte
Mutarea mobilerului în noul sediu nu se face de către o firmă specializată, ci, din lipsă, din nou, de fonduri, chiar de către oamenii instituţiei. Directorul Nicolae Puşcaşu este printre fruntaşii mutatului de mobilă. Startul activităţii Palatului Copiilor, mutat din cauza crizei de pe Bulevardul Revoluţiei pe Calea Martirilor, la Grupul Şcolar “Azur”, este programat a avea loc pe 1 octombrie. Orarul şi amenjarea completă a noului spaţiu nu va fi gata mai devreme de 12 octombrie. Un nou sediu pentru Palatul Copiilor este planificat a fi construit lângă Stadionul “Dan Păltinişanu”. Până acum nu s-a pus problema punerea pietrei de temelie la proiectul ce datează de câţiva ani… doar pe hârtie.

Comentarii

comentarii