Acasă Economic Fabrică de biciclete de 30 de milioane de euro, la Timișoara, în...

Fabrică de biciclete de 30 de milioane de euro, la Timișoara, în zona industrială din Calea Șagului

2558
DISTRIBUIȚI

Zona industrială din Calea Șagului va mai avea o unitate de producție importantă. Investitori italieni vor construiască, până la sfârșitul anului viitor, o fabrică de 30 de milioane de euro unde vor fi asamblate biciclete.

 Construcția fabricii va începe anul viitor, în martie, iar investitorii estimează că totul va fi gata până la final de 2020. În unitatea de producție vor lucra 750 de oameni, iar bicicletele se vor vinde în toată Europa, prin intermediul magazinelor Decathlon.

”Pe fiecare bicicletă va scrie «made in Romania». Dorim să avem un Bicyclette Valley în zona Șagului! Aici doar vor fi asamblate bicicletele, piesele vor veni de la alte fabrici, din Japonia, China, Taiwan și Vietnam. Firmele au venit aici și se gândesc să deschidă un brand lângă fabrică”, spune Vincenzo Moderno, reprezentantul Camerei Italiene de Comerț din România.

 Estimările sunt, dacă și firmele ce produc piesele vor deschide reprezentanțe în Timișoara, în jurul fabricii, că se va ajunge la un ansamblu cu 3000 de angajați.

Comentarii

comentarii