Acasă Economic Fabrica de înghețată Antarctica se vinde la jumătate din prețul inițial

Fabrica de înghețată Antarctica se vinde la jumătate din prețul inițial

2147
DISTRIBUIȚI

Fabrica de înghețată a companiei Antarctica din județul Timiș, intrată în insolvență în 2012 și în faliment la începutul anului trecut din cauza datoriilor, a fost scoasă din nou la vânzare, dar la jumătate din prețul inițial, care nu a atras cumpărători. În lipsa ofertelor, prețul a fost redus acum de la aproape 1 milion de euro, în toamna anului trecut, la circa 472.000 euro. Fabrica dispune și de un teren în suprafață de peste 5.100 de metri pătrați.

Fabrica este amplasată la Drumul Județean 591, care leagă Timișoara de localitatea Cenei, și include hala de producție, spații de birouri și garaje. Firma Antarctica a avut ultimul an profitabil în 2008 și a cumulat datorii de peste 31 milioane lei, afacerile căzând în timp de la 26,5 milioane lei în 2008 la 2,5 milioane lei în 2016. Anul trecut, afacerile au totalizat doar 143.621 lei, în condițiile falimentului.

Conform termene.ro, firma este controlată de Gheorghe Tig și Ovidiu Ciuhandu, fiecare cu câte 47% din acțiuni. În 2012, firma și-a cerut insolvența. Tabelul definitiv rectificat al creanțelor, redactat la finel

e anului 2016, indică datorii totale de 24 milioane lei către bănci, Fisc și furnizori. Înainte de a intra în insolvență și, ulterior, în faliment, firma se promova astfel: “Antarctica este una dintre companiile 100% românești producătoare de înghețată, ambițioasă în a demonstra că înghețata este cel mai delicios produs dulce creat de om. Cu o echipă entuziastă, Antarctica dorește să demonstreze că și românii pot produce cele mai rafinate și interesante creme de înghețată în așa fel încât să satisfacem orice dorință a consumatorului, oricât de pretențioasă ar fi”, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii