Acasă Economic Fabrica de pantofi Rieker din Lugoj se va închide. Sute de muncitori...

Fabrica de pantofi Rieker din Lugoj se va închide. Sute de muncitori rămân șomeri

4963
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Rieker anunță oficial închiderea fabricii din Lugoj

Fabrica de pantofi Rieker din Lugoj, una dintre companiile de tradiție din zonă, se închide, au confirmat pentru Lugojeanul.ro mai mulți angajați ai companiei.

În jur de 700 de muncitori care lucrează la Rieker vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare. Potrivit acestora, data estimată la care aceștia vor fi trimiși în șomaj este finalul lunii martie.

Lugojeanul.ro a contactat conducerea fabricii, însă reprezentanții acesteia nu au dorit să comenteze deocamdată informația.

“Vom trimite în zilele următoare un comunicat de presă, inclusiv la dumneavoastră. Deocamdată nu comentăm nimic”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Ionuț Păsulă, managerul companiei lugojene.

Informația că Rieker urma să se închidă circula printre muncitorii fabricii de pantofi încă din toamna anului trecut. Angajații spun că decizia vine în urma ultimelor măsuri fiscale luate de către Guvernul României.

Conform ultimelor date transmise către Ministerul Finanțelor, pentru 2017, Rieker Romania a avut afaceri de 264,7 milioane lei și un profit net de 2,8 milioane lei.

Compania și-a început activitatea pe piața locală în urmă cu 21 de ani, pe 1 februarie 1998, prima pereche de pantofi fiind produsă la 1 mai 1998.

Fondat în Germania în 1874, Rieker a fost inițial un producător de pantofi pentru persoanele cu avere din nordul Italiei.

Astăzi, având sediul central în Elveția, compania are la nivel global aproximativ 20.000 de angajați și fabrici în Europa de Est, Africa de Nord și Vietnam, livrând pentru aproximativ 9.000 de comercianți independenți, în principal în Europa.

UPDATE: Rieker anunță oficial închiderea fabricii din Lugoj

Comentarii

comentarii