Acasă Actualitate FACIAS a trimis o scrisoare deschisă ministrului sănătății cu privire la situația...

FACIAS a trimis o scrisoare deschisă ministrului sănătății cu privire la situația revoltătoare de la spitalul din Reșița

318
DISTRIBUIȚI

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) s-a sesizat ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, de la spitalul din Reșița care au stârnit un val de indignare în întreaga țară.

FACIAS a trimis o scrisoare deschisă și solicită public Ministerului Sănătății să demareze o anchetă la Spitalul Județean Reșița, pentru a oferi cetățenilor români informații și măsuri concrete despre acest caz revoltător.

”Stimate Domnule Ministru, vă scriem în legătură cu situația revoltătoare din cadrul Spitalului Județean Reșița, unde pacienții sunt tratați inuman. FACIAS s-a sesizat ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, de la spitalul din Reșița imagini care au un puternic impact emoțional și care au stârnit un val de indignare la nivel național.

Din aceste imagini reiese în mod evident că pacienții invalizi și cu probleme psihice sunt lăsați fără ajutor, că persoanele decedate sunt acoperite cu saci de menaj și lăsate în saloane cu alți pacienți. 

Este inadmisibil și revoltător ca în anul 2020 să mai existe astfel de condiții în spitalele din România, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină pandemie de COVID-19.
Imaginile par a fi desprinse dintr-un film de groază, pacienți lăsați pe jos, mizerie, igrasie, cadavre lăsate în salon cu alți pacienți.

FACIAS solicită public Ministerului Sănătății sa demareze o anchetă la Spitalul Județean Reșița. pentru a oferi cetățenilor români informații și măsuri concrete.
 
Ținând cont de importanța dreptului la sănătate așa cum este el garantat de Constituția României și de pericolul social extrem de grav pe care îl reprezintă situația de la Spitalului Județean Reșița, FACIAS solicită autorităților să dispună imediat măsurile legale ce se impun în vederea înlăturării pericolului existent în incinta acestui spital, dar și sancționarea celor ce se fac responsabili de crearea acestei situații nedorite și extrem de periculoase pentru toți cetățenii și pacienții care au intrat în acest spital.
 
Rezultatele anchetei Ministerului de Interne trebuie transmise procurorilor, o anchetă penală putând stabili răspunderea legală pentru dezastrul de la Spitalul Județean Reșița. Precizăm că FACIAS are ca principal scop apărarea drepturilor cetățenilor împotriva abuzurilor săvârșite de către instituțiile statului, în cazul de față fiind vorba de dreptul la sănătate și la viață al fiecărui cetățean, așa cum este reglementat și apărat prin Art. 34 din Constituția României”.

Comentarii

comentarii