Acasă Actualitate FACIAS, la dezbaterea organizată de Friends of Europe pe tema spațiului european...

FACIAS, la dezbaterea organizată de Friends of Europe pe tema spațiului european al datelor privind sănătatea

DISTRIBUIȚI

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în calitatea sa de partener al Friends of Europe, va participa în data de 10 octombrie la o masă rotundă pe tema Spațiului european al datelor privind sănătatea.

Friends of Europe este cea mai importantă rețea europeană implicată în elaborarea și dezvoltarea politicilor europene și globale, fiind compusă din organizații dintre cele mai diverse, inclusiv ONG-uri, instituții europene, universități și misiuni diplomatice.

Spațiul european al datelor privind sănătatea este un ecosistem specific sectorului medical, alcătuit din norme, standarde și practici comune, infrastructuri și un cadru de guvernanță, care își propune să ofere pacienților un acces facil la dosarele lor medicale și să creeze un spațiu unic pentru sistemele dosarelor medicale.

În acest domeniu FACIAS a demarat deja un proiect amplu, „Pacient român – legi juste și transparență maximă”, pentru asigurarea accesului neîngrădit al pacienților la sistemul de sănătate, la legi corecte, în slujba lor, la aplicarea corectă și transparentă a acestora, și înlăturarea abuzurilor în domeniu. Unul dintre pilonii acestui proiect este chiar determinarea autorităților să creeze un spațiu virtual ușor de accesat pentru pacienți, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să verifice cu ușurință istoricul lor medical și sumele de bani plătite și cheltuite pentru tratamentele primite.

 

Comentarii

comentarii