Acasă Actualitate Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării a UPT aniversează 30 de ani de...

Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării a UPT aniversează 30 de ani de existenţă a specializărilor de comunicare şi traducere

DISTRIBUIȚI

În acest an, în contextul aniversării a 30 de ani de existenţă a mai multor specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, sunt organizate, pe lângă evenimentele cu notă ştiinţifică, şi altele mai relaxante dedicate studenţilor.

Astfel, marţi 7 noiembrie programul aniversar include conferinţa internaţională Technical Translation Today, organizată cu sprijinul Direcţiei Generale pentru Traduceri a Comisiei Europene, o întâlnire a decanului facultăţii, prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carţiş cu reprezentanţi ai mediului socio-economic, o petrecere studenţească LED discoTECH şi o serie de prelegeri şi ateliere de lucru cu invitaţi din străinătate organizate de Centrul de Studii Avansate în Domeniul Traducerii al Universităţii Politehnica Timişoara.

Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării este prezentă în peisajul educaţional al UPT prin două direcţii principale, respectiv asigurarea disciplinelor de limbi străine şi comunicare în cadrul specializărilor cu profil tehnic ale universităţii şi asigurarea disciplinelor de specialitate în cadrul specializărilor de licenţă şi master ale facultăţii, în domeniile comunicării şi relaţiilor publice şi al limbilor moderne aplicate.

Programele de studii coordonate în prezent de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării îşi au originea în specializările de comunicare şi traducere iniţiate şi dezvoltate pe parcursul a 30 de ani în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara: Comunicare profesională (1993-2001), Administraţie publică (2001-2009), Comunicare şi relaţii publice (2005-prezent), Traducere şi interpretare (2008-prezent), Comunicare, relaţii publice şi media digitală (2011-prezent), Comunicare şi relaţii publice – învăţământ la distanţă (2013-prezent), Comunicare în afaceri (începând cu 2018) şi Programul pregătitor de limba română pentru cetăţenii străini (2023-prezent).

În fiecare toamnă, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării organizează în cadrul Zilelor FSC o serie de evenimente didactice şi ştiinţifice care includ vizite ale elevilor de liceu la facultate, numeroase ateliere de lucru pentru studenţi, întâlniri ale acestora cu reprezentanţii companiilor de profil, prezentarea unor oferte de practică şi a unor oportunităţi de studiu în străinătate sau mese rotunde.

Evenimentele sunt organizate de către cadrele didactice şi specialiştii din Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic, Departamentul de Comunicare şi Imagine, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră şi de către studenţii Ligii Studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

În acest an, în contextul aniversării celor 30 de ani de existenţă a specializărilor, pe lângă evenimentele devenite deja tradiţionale, programul aniversar include conferinţa internaţională Technical Translation Today, organizată cu sprijinul Direcţiei Generale pentru Traduceri a Comisiei Europene, o întâlnire a decanului facultăţii, prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carţiş cu reprezentanţi ai mediului socio-economic, o petrecere studenţească LED discoTECH şi o serie de prelegeri şi ateliere de lucru cu invitaţi din străinătate organizate de Centrul de Studii Avansate în Domeniul Traducerii al Universităţii Politehnica Timişoara.

 

Comentarii

comentarii