Acasă Actualitate Făgetul și cele trei sate aparținătoare intră în carantină, de astăzi, la...

Făgetul și cele trei sate aparținătoare intră în carantină, de astăzi, la ora 19!

1534
DISTRIBUIȚI

După ce, până duminică, 47 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 în Făget, în oraș și cele trei sate aparținătoare, Bichigi, Temerești și Colonia Mică, a fost instituită carantina pentru o perioadă de 14 zile. În această zonă, multe alte persoane sunt izolate, după ce au intrat în contact cu infectații. Măsura a fost propusă de Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu avizul Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere al Bolilor, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț, a luat hotărârea, în această dimineață.

Hotărârea luată la nivel județean a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și, tot astăzi, a fost emis Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Nr. 4659206/ 26.07.2020. Astfel, carantinarea zonală pentru  orașul Făget și satele Bichigi, Temerești și Colonia Mică, începe de astăzi, 26 iulie, ora 19.

„Conform prevederilor legale în vigoare,  în localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor; persoanele care susțin examene de admitere la facultate

c) persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate cu prezentarea unei adeverințe de la angajator, legitimație de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională;

d) persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;

e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

f) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

g) urgențe medicale”, transmit reprezentanții Prefecturii județului Timiș.

De asemenea, primarul și Consiliul Local al orașului Făget au fost împuterniciți de CJSU să ia măsuri pentru a asigura funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie.

În plus, conform Hotărârii CJSU, se interzice intrarea și ieșirea din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județ Timiș prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din zona carantinată precizăm că este  operaţională linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus. Numărul este 0800 800 358. Oricine are nevoie de informaţii despre noul virus poate suna la acest număr. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventiva.

Totodată, la nivelul județului Timiș, cetățenii pot apela următoarele numere de telefon

–        0770849869 Direcția de Sănătate Publică Timiș

–        0770849705  Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș și adresa de email covid.timis@gmail.com”, mai transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Comentarii

comentarii