Acasă Economic Familia Apreutese din Arad, fondatoarea holdingului International Alexander, cumpără jumătate din cea...

Familia Apreutese din Arad, fondatoarea holdingului International Alexander, cumpără jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România

DISTRIBUIȚI

Antreprenorul Simion Apreutese, fondatorul holdingului International Alexander, transportator de mărfuri din Arad, a cumpărat împreună cu soția, Loredana, jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Familia Apreutese a intrat în ultima perioadă în mai multe domenii noi de activitate, de la imobiliare la comerț electronic și producția de componente auto. Acum, Soții Apreutese au cumpărat 50% din acțiunile Headline Management Agency (fosta Global Headliners) de la impresarul și organizatorul de evenimente Călin Crețu, acesta păstrând cealaltă jumătate de acțiuni.

Agenția Global Headliners a fost lansată în ianuarie 2021, având astăzi în portofoliu peste 30 dintre cei mai cunoscuți comedianți, printre care Micutzu (Cosmin Nedelcu, foto) și Cătălin Bordea. Călin Crețu, CEO-ul agenției, are o experiență de peste 10 ani în impresariatul artistic și organizarea de evenimente, turnee și spectacole de divertisment și muzică.

Anul trecut, Simion și Loredana Apreutese au intrat în parteneriat cu fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, pentru a dezvolta împreună un aparthotel peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City. Holdingul International Alexander era deja în proces de diversificare a activităților – se lansase pe piața de comerț electronic prin intermediul platformei Explorado și, în 2021, cum a anunțat în premieră Profit.ro, cumpărase subsidiarele din România și Cehia ale producătorului german de componente auto Brandl Industries, dar și transportatorul de marfă Vio Transgrup din Dâmbovița.

Companiile din holding, cu peste 2.700 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia și Germania, furnizează servicii de transport rutier, servicii de transport aerian și maritim, feroviar, depozitare, managementul recipientelor (spălarea și mențenanța cutiilor), servicii express, servicii integrate de logistică, producție, ecommerce și imobiliare.

Cifra de afaceri a holdingului fondat în urmă cu 20 de ani de Simion Ioan Apreutese a fost de 200 milioane euro în 2021, iar pentru anul trecut așteptările International Alexander au fost de 257 milioane euro.

Comentarii

comentarii