Acasă Actualitate Familie din Timișoara, terorizată de romi. Un bărbat a fost reținut –...

Familie din Timișoara, terorizată de romi. Un bărbat a fost reținut – video

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum o mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.

Filmarea, făcută în urmă cu câteva zile, spune primarul Timişoarei şi i-a fost transmisă prin portalul Stop Abuz, nou creat de administraţie, unde oamenii pot raporta astfel de situaţii, în care familii de români sunt hărţuite de cele ale romilor care vor să-i determine să le vândă locuinţele şi să se mute.

 

”Coşmarul durează de 20 ani. Aşa trăieşte familia Dragoş cu vecinii în curtea comună.  De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile şi transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toţi, mă tem că nu se va schimba nimic. Trebuie să recunoaştem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timişoreni agresaţi şi hărţuiţi de clanuri fără ca statul român să-i protejeze. În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare şi cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopţi întregi. Copiii au fost instigaţi să dea cu mingi în fiica însărcinată. Am vorbit cu familia şi le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunţase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliţia, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou. Şi totuşi sunt hotărâţi să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenţei la care sunt supuşi de două decenii”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, unde a şi prezentat imaginile.

Fritz a făcut un apel la instituţiile statului, să intervină pentru a stopa acest fenomen.

”Fac un apel la toate instituţiile statului – la Poliţia Naţională şi la DIICOT, la ANAF şi la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcţii, la Protecţia Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituţiile primăriei aici. Alte generaţii de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor.

Apelez şi la toată comunitatea timişoreană. Să fim uniţi şi să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni şi funcţionari”, a scris Fritz.

Bărbatul care a distrus maşina vecinului său a fost reţinut

Poliţiştii au anunţat că bărbatul care a distrus maşina vecinului său, în Timişoara, a fost reţinut, anunţul fiind făcut după ce primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a prezentat imagini cu o familie de romi care terorizează o altă familie ce locuieşte în acelaşi imobil. 

“La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloşi din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat.Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit poliţiştilor, în urma verificărilor a rezultat că la aceeaşi dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani, folosindu-se de un obiect, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum şi camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său.

“În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş”, a mai precizat IPJ  Timiş.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a prezentat marţi imagini de pe camerele de supraveghere ale unei familii din Timişoara  în care se poate vedea o familie de romi care îi loveşte maşină vecinului şi camerele de supraveghere. De asemenea, familia de romi adresează ameninţări faţă de ce în.

Comentarii

comentarii