Acasă Actualitate Fântâna cu peşti pe vremea când cei de la Phoenix a cântau...

Fântâna cu peşti pe vremea când cei de la Phoenix a cântau „Totuşi sunt ca voi” -VIDEO

DISTRIBUIȚI

Fântâna arteziaznă, cunoscută şi sub numele de Fântâna cu peşti din centrul Timişoarei a devenit un loc emblematic în oraş. Nu este un monument istoric, însă se încadrează cu arhitectura de azi a Pieţei Victoriei. Fântâna a fost construită în anul 1957, iar la început avea o formă de stea cu cinci colţuri pe care erau aşezaţi peştii din bronz.

Pe fântâna în prima ei variantă au fost filmaţi, în 1969, membrii formaţiei Phoenix cântând melodia „Totuşi sunt ca voi”.

De atunci au mai avut loc câteva modificări ale formei bazinului.

Iluminarea arhitectonică a fântânii s-a făcut în primul mandat al primaului Nicolae Robu, atunci când a fost iluminată şi statuia de lângă, “Lupoaica cu pui” – dăruită Timişoarei în 1926 de oraşul Roma.

Lucrările de reabilitare a fântânii a început în martie 2021, la un an de la semnarea contractului pentru reabilitare.

Deşi termenul de finalizare trecut pe panoul de pe şantier este februarie 2022, lucrările nu par să fie terminate.

Viceprimarul Ruben Laţcău spune că nu exclude penalizarea constructorului. „Sperăm să se încadreze în termen. Nu este până acum un constructor care să-și respecte cu succes angajamentele. Noi i-am adus la cunoștință că este în întârziere cu execuția lucrărilor și că are nevoie să recupereze. În cazul în care nu se va încadra în termen va fi penalizat, fără îndoială”, a spus Ruben Laţcău.

Comentarii

comentarii