Acasă Actualitate Fantomele lui Toma, încercare de puci în Consiliul Local Giroc

Fantomele lui Toma, încercare de puci în Consiliul Local Giroc

DISTRIBUIȚI

Ziua de joi, 24 noiembrie 2022, a adus controverse serioase la Giroc, unde consilierii locali, în frunte cu cei ai PSD, au supus la vot demiterea lui Dan Vîrtosu (PNL), viceprimarul cu atribuții de primar după decesul lui Ionel Toma. „Schimbările în bine din Giroc au început să se vadă, iar rezistența psd-istă face zid în jurul directorului Giroceana”, spun vocile liberale din comună.

De fapt, s-a votat „retragerea sprijinului politic” oferit de Consiliul Local Giroc. Propunerea a fost făcută de Gabriel Ababei-Hafia, consilier local PSD, și a căzut în perioada în care conducerea Primăriei Giroc încearcă să scape de Dacian Marinescu, directorul societății Giroceana, cel care este „ginerele” (concubinul fiicei) răposatului Ionel Toma. Printre altele, acesta este acuzat de datoriile acumulate de societate, care au și dus la preluarea activității de canalizare și furnizare de apă de către Aquatim.

În cadrul ședinței Consiliului Local Giroc de joi, primul care a luat cuvântul pe tema „demiterii” lui Vîrtosu a fost chiar inițiatorul proiectului, Gabriel Ababei. „Ne referim la retragerea sprijinului politic pe care noi i l-am acordat atunci când l-am ales pe domnul viceprimar. De peste un an de zile, domnul viceprimar a ales să nu acorde o atenție cuvenită consiliului local. Lipsa de atenție, lipsa dialogului cu consiliul local ne face să ne dorim să retragem sprijinul politic. Dacă ar fi să dau câteva exemple, aleatoriu m-aș referi la exemplul de ieri: convocarea AGA Giroceana în care ne-am întâlnit doar ca să ne cunoaștem și să ne salutăm. A durat mai multe de 20 de minute să primim ordinea de zi a acelei ședințe. Ca să nu mai zic că din cele zece puncte de pe ordinea de zi, opt au fost retrase fiindcă votarea lor nu a fost legală. Nu mai vreau să menționez că până la finalul ședinței acea AGA nu a produs niciun vot. A fost ca inexistent. Probabil sunt mai multe exemple, cum ar fi și cel al votării construirii unui parc fotovoltaic la Chișoda, într-o anumită locație, în care domnul viceprimar nu a ales calea dialogului, ci ne-a pus în fața faptului împlinit”, a spus social-democratul.

Vîrtosu a dat imediat replică: „Se dorește o execuție, de fapt. De transparență ați beneficiat, ușa biroului meu a fost mereu deschisă. Am organizat ședințe de lucru, față de vechea legislatură care nu cred că a organizat. Cred că dumneavoastră ați fost și în vechea legislatură. Poate doar la buget, în rest ușa mea a fost tot timpul deschisă. Pot să spun că da, am asigurat transparență maximă. În ceea ce privește locația propusă pentru panourile fotovoltaice, a fost propusă după anumite criterii tehnice”.

La ședință au fost prezenți toți cei 17  consilieri locali ai comunei: cinci de la PNL, cinci de la USR, patru de la PSD și trei de la Partidul Verde. Au votat „pentru” 11, iar împotrivă, șase. Astfel, a mai lipsit un vot pentru majoritatea de două treimi necesară, iar Vîrtosu rămâne în funcție. „Semnalele”, însă, sunt că „PSD va continua să încerce să preia Primăria Giroc”, spun liberalii.

Comentarii

comentarii