Acasă Actualitate Fârdea și lacul Surduc, stațiune turistică de interes local: “Nu mă voi...

Fârdea și lacul Surduc, stațiune turistică de interes local: “Nu mă voi opri până nu vom ajunge stațiune turistică de interes național”

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a aprobat atestarea comunei timișene Fârdea ca stațiune de interes local. Decizia vine la un an de la depunerea documentelor de către cei de la Primăria Fârdea, iar intenția primarului Violeta Murari–Dobrean este ca zona de la poalele munților Poiana Ruscă să devină stațiune turistică de interen național.

“În 6 februarie 2023, am depus la Ministerul Anteprenoriatului și Turismului documentația pentru acreditare turistică. Au urmat completări de documentații, controale în teren și buget alocat special pentru a îndeplini condițiile cerute de lege. Am muncit și se vede. Atât cât Dumnezeu mă ține pe acest vremelnic scaun nu mă voi opri până nu vom ajunge stațiune turistică de interes național! Munca acum începe!”, a transmis Violeta Murari–Dobrean, primarul comunei Fârdea.

Pe termen mediu şi lung, atestarea comunei ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

“Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone. Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local”, spun cei de la Ministerul Anteprenoriatului și Turismului.

Fârdea se află la o distanță de 114 kilometri de Timișoara și 32 kilometri de Lugoj, pe teritoriul comunei fiind lacul Surduc, zona Poiana Ruscă, satele Zolt (cu biserica de lemn din 1775), Gladna Româna, Gladna Montană, Drăgșinești, Mâtnicul Mic și Hauzesti. Biserica din Fârdea este atestată în anul 1743.

Comentarii

comentarii