Acasă Eveniment Fată de 10 ani, în stare gravă, după ce mama sa a...

Fată de 10 ani, în stare gravă, după ce mama sa a spălat-o cu o soluție pentru animale

DISTRIBUIȚI

O fată de 10 ani din Caraș-Severin este în stare foarte gravă la Spitalul de Copii din Timișoara, după ce mama ei a dat-o cu o soluție pentru spălat oile. 

Femeia voia să-i scape de purici pe cei trei copii ai săi, povestește soțul. Dar copila a început să se simtă rău. Medicii sunt rezervați în privința stării ei de sănătate. Între timp, poliția, dar și inspectorii de la Protecția Copilului au deschis anchete.

Totul s-a întâmplat în Sadova Nouă, județul Caraș-Severin. Tatăl fetiței de 10 ani povestește că soția sa a dat cu soluția pentru spălat oile prin curte, ca să scape de purici. Dar femeia a dat-o și pe copilă, dar și pe cei doi frați ai săi, cu aceeași substanță.

Starea ei s-a agravat, iar medicii au decis s-o transfere la Spitalul de copii din Timișoara.

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Medicul spune că sunt şanse de supravieţuire pentru fetiţă.

”Sunt şanse de supravieţuire pentru că această substanţă are un antidot natural, numit atropina şi sunt şanse pentru că acest tip de substanţă, pe care l-au folosit la fetiţa în cauză, se numeşte diazinon, am aflat astăzi şi este un organo-fosforic nesistemic, adică are o acţiune asupra întregului organism. Dacă ar fi fost sistemic ar fi afectat în întregime corpul. Acum am avut explicaţia absenţei unor simptome la care ne aşteptam. Hipersecreţia tuturor mucoaselor, de obicei copiii ăştia sunt cu hiperlacrimare, hipersalivatie, tuse şi probleme respiratorii, date de mucoasele respiratorii. Pe acestea nu le-am avut la acest copil şi acum avem explicaţia, nu era cu efect sistemic acest organo-fosforic”, a mai precizat Gafencu.

Gafencu mai spune că fetiţa de 10 ani din Caraş-Severin este încă în comă.

”În ultimele trei cazuri cu care ne-am confruntat, substanţele acestea erau folosite chiar de bunicii sau părinţii copiilor că să îi cureţe pe ei de anumiţi paraziţi. Fetiţa e în comă. Nu avem alţi fraţi în spital. Simptomele fetiţei erau din cele mai grave. A sosit în comă”, a mai spus Gafencu.

Comentarii

comentarii