Acasă Sport F.C. Timişoara se bate de la egal la egal cu Şahtior Doneţk

F.C. Timişoara se bate de la egal la egal cu Şahtior Doneţk

246
DISTRIBUIȚI

Cetatea Timişoarei va fi, mâine, locul în care „cavalerii” lui Ioan Ovidiu Sabău vor încerca să le acorde lovitura decisivă ucrainienilor de la Şahtior Doneţk. După ce au produs o jumătate de surpriză în jocul tur, fotbaliştii timişoreni se văd obligaţi să le demonstreze elevilor lui Mircea Lucescu că Cetatea Timişoarei este imposibil de îngenunchiat.
Jocul de astăzi a fost prefaţat pe parcursul ultimei săptămâni de mai multe schimburi de replici acide între taberele celor două formaţii. Principalul personaj vizat de criticile plecate dinspre F.C. Timişoara a fost şi este Mircea Lucescu, considerat şi acum vinovat de retrogradarea echipei timişorene la finalul sezonului 1987-1988.
Chiar dacă a încercat să minimalizeze performanţa lui Alexa & compania, remiza bănăţenilor de pe terenul celor de la Şahtior nu i-a picat deloc bine lui Mircea Lucescu, acesta declarând în mai multe rânduri că echipa pe care o antrenează ar fi trebuit să câştige la o diferenţă de cel puţin patru goluri. Declaraţiile lui Lucescu au avut darul de a inflama şi mai mult relaţia sa cu Timişoara şi tot ce înseamnă mişcare fotbalistică din oraşul de pe Bega.

Stadionul Dan Păltinişanu va fi plin, cu siguranţă, în ciuda faptului că preţurile percepute pentru întâlnirea cu Şahtior sunt fost destul de piperate. Cea mai mare parte a biletelor a fost vândută încă până marţi, suporterii formaţiei timişorene dorind să-şi asigure un loc în tribune din timp. Va fi, cu siguranţă, cea mai mare asistenţă la un joc al unei echipe româneşti care a evoluat în ultimii ani în cupele europene. Nici încasările pentru acest joc nu vor fi de neglijat, în conturile F.C. Timişoara urmând să intre peste 600 de mii de euro, aici intrând şi drepturile de televizare. O sumă infimă, dacă ne gândim că Marian Iancu le-a promis jucătorilor timişoreni, în cazul în care vor trece de Şahtior Doneţk, câte 60 de mii de euro de căciulă.

Înaintea jocului cu Şahtior Doneţk, timişorenilor nu li se acorda nicio şansă de calificare. După jocul tur, datele problemei s-au schimbat destul de mult, şansele devenind egale, remiza obţinută prin cele două goluri înscrise de Bucur bulversânsu-l până şi pe Mircea Lucescu. F.C. Timişoara are de partea sa şi istoria disputelor în cupele europene, pe arena Dan Păltinişanu nereuşind să câştige echipe ca Celtic Glasgow, Atletico Madrid sau Real Madrid

Comentarii

comentarii