Acasă Actualitate Femeie cu coronavirus, care a născut în urmă cu câteva zile, va...

Femeie cu coronavirus, care a născut în urmă cu câteva zile, va fi operată, pentru icter mecanic, astăzi, la Timișoara

3150
DISTRIBUIȚI

O femeie infectată cu coronavirus va fi operată astăzi la Timișoara. Femeia vine de la Arad, unde a născut acum câteva zile, și va fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru icter mecanic. Pacienta este asimptomatică și a fost infectată cu coronavirus după naștere.

Raul Pătrășcu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara – “Este o operație minim invazivă, de tip endoscopic, pacienta fiind una tânără, de 29 de ani. Are indicații pentru această intervenție și nu pentru una clasică, invazivă, deschisă. Ea e confirmată pozitiv cu icter mecanic.

Medicii noștri fac astfel de proceduri zilnic. Bineînțeles, până acum nu au mai făcut unui pacient pozitiv, așa că se iau măsuri de precauție suplimentară. Mai avem în cadrul Spitalului Județean Timișoara amenajată de câteva săptămâni bune o zonă roșie pregătită pentru astfel de intervenții de specialitate, care pot fi efectuate doar în cadrul spitalului nostru.

Echipa poartă tot echipamentul necesar, combinezon, cizme, ochelari de protecție, măști și ne așteptăm să aibă o intervenție de succes.

Echipa medicală principală va fi formată din trei oameni: un medic, o asistentă cu experiență de peste 20 de ani în astfel de proceduri și încă o asistentă și un medic ATI”.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii