Acasă Eveniment Femeie salvată dintr-o fosă improvizată la Curtici

Femeie salvată dintr-o fosă improvizată la Curtici

1325
DISTRIBUIȚI

O femeie de 62 de ani din orașul Curtici a fost salvată de pompieri după ce a căzut într-o fosă improvizată. La intervenție au participat o autospecială de stingere și modul descarcerare, o autospecială SMURD de la Punctul de Lucru Curtici și 8 subofițeri, cărora li s-a alăturat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici.

„În momentul sosirii la locul incidentului echipajele au găsit o femeie, căzută într-o fosă improvizată cu adâncimea de 5 m, diametrul de 70 cm.

Femeia era la aproximativ 3,5 m și acoperită peste nivelul pieptului. A fost asigurată rapid iar în 3 minute decizia privind intervenția era luată. “Norocul” a căzut pe colegul nostru, sergent major Alin Ochis, un adevărat salvator pe care în această situație l-a ajutat si constituția fizică. Alin a coborât în fosă, cu ajutorul mijloacelor din dotarea autospecialei și cu mult calm a reușit să o liniștească pe femeie, să o asigure cu mijloace specifice și să o aducă la suprafață. Femeia de 62 de ani, în viață, a fost predată echipajului SMURD al Punctului de Lucru Curtici și a fost transportată la spital”, a declarat maior George Pleșca de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

Alin Ochiș este subofițer operativ și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Arad. Absolvent al Școlii de Pompieri-Protecție Civilă Boldești, în cei 2 ani de când își desfășoară activitatea la Arad, a participat la toate categoriile de intervenții ale inspectoratului, de la incendii la acordarea de prim ajutor in cadrul echipajelor SMURD. Acuma câteva luni a asistat chiar o naștere, împreună ca alți doi colegi în autospecială.

Comentarii

comentarii