Acasă Politica Femeile Democrat-Liberale cer menţinerea alocaţiei şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului

Femeile Democrat-Liberale cer menţinerea alocaţiei şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului

411
DISTRIBUIȚI

Biroul Permanent al Organizaţiei de Femei a PD-L s-a reunit, sâmbătă, la Băile Herculane, sub preşedinţia Sulfinei Barbu

Sâmbătă, 15 mai, de la ora 10.00, la Băile Herculane, în incinta Hotelului Ferdinand, s-a desfăşurat şedinţa Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OFPD-L), şedinţă care a fost condusă de Sulfina Barbu, preşedinta OFPD-L. La întâlnire au participat membri ai Biroului Permanent Naţional al OFPD-L şi reprezentante ale Parlamentului României, printre care: preşedintele Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Senat, Mihaela Popa şi deputaţii Doiniţa Chircu, Maria Stavrositu şi Cristina Dobre.
Printre punctele de pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al OFPD-L, acordul de parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, precum şi calendarul de acţiuni comune între OFPD-L şi Fundaţia Konrad Adenauer.  
Sulfina Barbu a declarat, în cadrul conferinţei de presă de la finalul Biroului Permanent Naţional, că va repeta astfel de întâlniri în teritoriu, pentru a păstra legătura cu oamenii şi cu organizaţiile judeţene. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Sulfina Barbu a subliniat că organismul pe care îl reprezintă a decis să ceară Guvernului adoptarea de soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. "Am decis să solicităm Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Este corectă şi necesară solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a reaşeza sistemul de protecţie socială, astfel încât de ajutoarele sociale să beneficieze doar categoriile sociale vulnerabile şi să evităm cumularea nejustificată de diverse ajutoare sociale. Ajutorul pentru creşterea copiilor însă, nu este un ajutor de care poţi profita minţind. Aici lucrurile sunt clare, cu naşterea unui copil nu poţi păcăli autorităţile. Total de acord că statul nu mai are de unde să cheltuiască la fel de mult ca înainte, dar scopul planului de austeritate este redresarea României. Şi nimeni nu poate gândi revigorarea României pe termen lung fără sprijinul acordat familiilor în creşterea copiilor…. Totodată, trebuie ca în toate instituţiile de control să se reaşeze disciplina, de sus în jos, să îşi facă toţi treaba şi să-şi respecte fişa postului, pentru ca cei ce încurajează încălcarea legii să ajungă pe mâna justiţiei. Şi medicii care dau pensii de boală fără acoperire şi alte asemenea derapaje", a mai spus Sulfina Barbu.
 

Comentarii

comentarii