Acasă Economic Femeile din Timiş pot participa gratuit la „Şcoala antreprenorială”

Femeile din Timiş pot participa gratuit la „Şcoala antreprenorială”

DISTRIBUIȚI

femeie de afaceriProiectul „Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”, finanţat din Fondul Social European – „Investeşte în oameni!”, a intrat în etapa de demararea a procesului de constituire a bazei de date şi selecţie a grupurilor ţintă I şi II pentru instruirea gratuită în cadrul Şcolii Antreprenoriale pentru femei din judeţul Timiş. Proiectul este implementat de Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, în perioada 5 ianuarie .2009 – 5 ianuarie 2011, şi are o valoare de 12.500.104 lei.
În cadrul proiectului, la nivelul Centrului teritorial Timiş – Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor se va realiza în perioada 4 – 20 mai, recrutarea şi selecţia a 24 de femei manager – înscrierea constă în depunerea dosarului de înscriere cu următoarele documente: Fotocopie a buletinului/cărţii de identitate; Fotocopie certificat de înmatriculare la Registrul Comerţului; Declaraţie pe proprie răspundere că ocupă un post de manager, respectiv a 24 de femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere – înscrierea constă în depunerea dosarului de înscriere cu următoarele documente: Fotocopie a buletinului/cărţii de identitate; Curriculum vitae.
Selecţia grupurilor ţintă se va realiza pe baza rezultatelor aplicării a 2 chestionare: Chestionar de evaluare psiho-comportamentală şi Chestionar socio-profesional. Pentru cele 48 de femei selectate, cursurile de instruire se vor desfăşura în perioada iulie – decembrie 2009 la Timişoara, la nivelul Centrului teritorial Timiş al Şcolii Antreprenoriale – la sediul Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor.
De asemenea, la nivelul celor 4 Centre locale – Lugoj, Buziaş, Jimbolia, şi Recaş, la sediul Primăriilor, se va realiza, în perioada 4 – 28 mai, constituirea bazei de date în vederea realizării selecţiei pentru 24 de femei manager/centru local (câte 6 femei/centru local) – înscrierea constă în completarea Formularului de înscriere în baza de date şi 72 de femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere/centru local (câte 18 femei/centru local) – înscrierea constă în completarea Formularului de înscriere în baza de date.
Cele 96 femei selectate, vor fi instruite la nivelul Centrelor locale ale Şcolii Antreprenoriale – Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Recaş – la sediul Primăriilor (câte 24 femei / centru local), în perioada ianuarie – iunie 2010.
În cadrul celei de a treia componente a proiectului, la nivelul celor 12 Centre rurale – Nădrag, Victor Vlad Delamarina, Belinț, Racovița, Sinersig, Chevereșu Mare, Cărpiniș, Comloșu Mare, Lenauheim, Remetea, Topolovățul Mare, Brestovăț, la sediul Primăriilor, se va realiza, în perioada 4 – 28 mai, constituirea bazei de date în vederea realizării selecţiei pentru 144 de femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere/centru local (câte 12 femei/ centru rural) – înscrierea constă în completarea Formularului de înscriere în baza de date. Pentru cele 144 de femei selectate cursurile de instruire se vor organiza în cele 3 Centre rurale ale Şcolii Antreprenoriale – la sediul Primăriilor, în perioada iulie – septembrie 2010.
Cursurile vor cuprinde atât o parte teoretică, adaptată la nivelul cursantelor dar şi a zonelor din care provin acestea şi o parte practică. De asemenea, în cadrul cursurilor vor fi invitate femei de afaceri de succes din comunităţile respective care îşi vor prezenta activitatea şi experienţa în domeniul antreprenorial. După finalizarea cursurilor, femeile vor primi un certificat care atestă instruirea în domeniul antreprenorial, certificat recunoscut de Ministerul Educaţiei şi cel al Muncii.

Comentarii

comentarii