Acasă Actualitate FEN propune cadrelor didactice din sindicat să nu se prezinte la lucru...

FEN propune cadrelor didactice din sindicat să nu se prezinte la lucru în prima zi de şcoală

417
DISTRIBUIȚI

“Nu este normal ca unii să lucreze, iar alţii să ţină discursuri despre „minunatele” condiţii create învăţământului şi despre „propăşirea României pe cele mai înalte culmi ale progresului şi civilizaţiei””
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) le propune celor care fac parte din acest sindicat să nu meargă la lucru în prima zi a anului şcolar. Nu de alta, dar şi parlamentarii şi-au luat liber pentru 14 septembrie. În schimb, le amintesc guvernanţilor că li s-au impus zece zile fără plată şi prin această neprezentare la locul de muncă în prima zi de şcoală vor să le ofere politicienilor “sşansa de a nu se mai face încă o dată de râs cu promisiuni fără acoperire”.

“Să nu impună munca forţată prin obligarea salariaţilor la 10 zile fără plată”

„În condiţiile în care senatorii şi deputaţii au o zi liberă, considerăm că toţi angajaţii ar trebui să beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii să lucreze, iar alţii să ţină discursuri despre „minunatele” condiţii create învăţământului şi despre „propăşirea României pe cele mai înalte culmi ale progresului şi civilizaţiei”. Vrem să le oferim politicienilor şansa de a nu se mai face încă o dată de râs cu promisiuni fără acoperire, cu promisiuni populiste. Înainte să vină în faţa noastră ar trebui să pună în aplicare Legea nr.221/2008 privind majorarea salariilor şi  Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achiziţionarea materialelor necesare perfecţionării. De asemenea, clasa politică ar trebui să nu impună munca forţată prin obligarea salariaţilor la 10 zile fără plată, să aloce învăţământului cel puţin 6% din PIB aşa cum prevede legea şi să îşi asume, dacă tot vor asta, o lege a educaţiei naţionale care să reformeze cu adevărat învăţământul şi o lege a salarizării unitare care să confere statul de prioritate naţinală învăţământului şi să-l poziţioneze spre vârful piramidei salariale conform Acordului asumat de Guvern în data de 6 mai 2009. Faţă de toate acestea,  considerăm că salariaţii au toate motivele redeschiderii conflictului de muncă cu toate consecinţele ce decurg din aceasta”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN.

Comentarii

comentarii