Acasă Actualitate Fermierii din Timiş se revoltă la Bucureşti

Fermierii din Timiş se revoltă la Bucureşti

320
DISTRIBUIȚI

Disperarea îi scoate în stradă!
„Vor participa fermieri din toate judeţele ţării. Se preconizează că vor fi peste 1.500 de oameni”, a spus Viorel Matei, preşedintele FNPAR.
Marţi,  11 mai, Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş va participa, împreună cu Agrostar, Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România şi cu alte organizaţii profesionale din întreaga ţară, la cel mai mare miting de protest din ultima perioadă, la Bucureşti.
“Va fi o acţiune de protest în Bucureşti, cu o serie de revendicări. Vor participa fermieri din toate judeţele ţării. Se preconizează că vor fi peste 1.500 de oameni”, a spus Viorel Matei, preşedintele FNPAR.
“Va fi unul dintre cele mai mare mitinguri de protest ale agricultorilor din ultimii ani. Aceasta deoarece, fără presiunea străzii, nu se mai poate face agricultură. Trebuie să existe presiune asupra Guvernului României şi asupra Ministerelor Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Finanţelor, care numai ne-au minţit şi ne-a dus cu preşul. ACPT Timiş le va pune la dispoziţie fermierilor timişeni mijloace de transport pentru a se deplasa la miting, în cursul zilei de marţi, 11 mai”, a declarat Nicolae Oprea, reprezentantul APCPT Timiş. Revendicările principale ale agricultorilor sunt problema motorinei, subvenţiile şi atragerea fondurilor structurale. “Fermierii ne pot contacta fie pe mine, la tel: 0742.300.165, fie pe domnul Matei, la 0723.633.802”, a spus Oprea. Deşi campania agricolă a început de multă vreme, în acest moment, fermierii timişeni susţin că activitatea este anemică, deoarece stau prost cu fondurile şi nu se ştie ce se va întâmpla în continuare. “Toată lumea e într-o incertitudine totală, oamenii muncesc în virtutea inerţiei. Avem puţini parteneri în preluarea producţiei de grâu. Nu vrem să se aducă grâul din Ungaria, ci să se ia de la producătorii agricoli din Timiş. Vrem să fim parteneri şi cu Moara de la Carani, inaugurată recent. Noi am mai colaborat foarte bine cu Moara din Carani şi este binevenită reluarea activităţii. Astfel, am vrea ca să fie o prioritate şi preluarea producţiei de grâu din Timiş”, a spus Oprea.

Comentarii

comentarii