Acasă Economic Fermierii din Timiș pot primi 3.000 de euro de la guvern ca...

Fermierii din Timiș pot primi 3.000 de euro de la guvern ca să cultive usturoi. Care sunt condițiile?

846
DISTRIBUIȚI

Fermierii din Timiș care vor să cultive usturoi cu sprijin financiar de stat, acum au ocazia, fiindcă programul a fost aprobat de guvern, săptămâna trecută.

Producătorii agricoli trebuie să îndeplinească două condiții pentru a fi eligibili: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp.

În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Astfel, se reglementează următoarele:

Se stabilește valoarea ajutorului de minimis în lei care se acordă beneficiarilor în anul 2021, respectiv 3000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020.

Se stabilesc resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021,  respectiv maximum 15.000 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 3.078 mii euro, care se asigură din bugetul MADR pe anul 2021.

Se stabilește perioada în care se va realiza valorificarea producției, 15 iunie – 22 noiembrie, precum și termenul de depunere a documentelor justificative, respectiv până la data de 29 noiembrie.

Se reformulează unele dispoziții pentru o mai mare claritate, în acord cu prevederile Regulamentului de minimis în sectorul agricol și cele ale legislației naționale.

Comentarii

comentarii