Acasă Cultura FEST-FDR – S.O.S.2020: Maia Morgenstern – pe scena A ut DOR din...

FEST-FDR – S.O.S.2020: Maia Morgenstern – pe scena A ut DOR din Parcul Civic Timișoara

1334
DISTRIBUIȚI

După un final de săptămână în care teatrele din Râmnicu Vâlcea, Reșița și Odorheiu Secuiesc au desenat o hartă de cea mai bună calitate a diversității teatrului românesc, iar luni, Marius Bodochi, alături de muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim, a readus pe scenă contemplația prin spectacolul său Aș vrea să-ți spun…, următoarele trei seri ale FEST-FDR – S.O.S.2020 continuă drumul curajos al introspecției și al mărturisirii, pe scena A ut DOR, în Parcul Civic din Timișoara.

Astfel, marți, 22 septembrie, de la ora 20:00, scena aflată în aer liber se transformă în lumea și, totodată, în oglinda istoriei unui important actor al României: Maia Morgenstern. 

Nu sunt eu, având ca subtitlu „Maia Morgenstern, o biografie”, spectacol semnat de doi mari artiști: scenografa Adriana Grand și regizorul Victor Ioan Frunză, este o incursiune duioasă și plină de umor prin viața, poveștile, cariera și sufletul artistei.

Spectacolul este o producție a Teatrului Dramaturgilor Români. Recomandat spectatorilor peste 12 ani. 

Reîntâlnirea cu opera lui Marin Sorescu este întotdeauna o provocare adresată minții și emoțiilor.

Miercuri, 23 septembrie, de la ora 20, Scena A ut DOR găzduiește spectacolul Teatrului Dramaturgilor Români pe unul dintre cele mai tulburătoare texte ale dramaturgiei românești contemporane: Iona.

În coordonarea scenică a lui Victor Ioan Frunză, Lari Georgescu, actor cunoscut pentru extraordinara sa expresivitate, deține rolul titular, fiind secondat de Adrian Nour și Lucian Maxim, într-o formulă inedită a piesei lui Marin Sorescu, de spectacol – concert.

Spectacol recomandat publicului peste 12 ani. 

Joi, 24 septembrie, ora 20, compania UNTEATRU prezintă Bad talks, un one-man show comic, dramatic, tulburător, fascinant în care actorul, dramaturgul și regizorul Radu Iacoban își spune poveștile, cu ajutorul unei întregi galerii de personaje ilare, ciudate, tragice –  umane, în cel mai profund sens al cuvântului.

FEST-FDR – S.O.S.2020 este un eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara și susținut de Primăria Municipiului și Consiliul local Timișoara. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.tntimisoara.com.

Comentarii

comentarii