Acasă Actualitate Festin împărătesc de la cel mai mare festival cinegetic din Banat

Festin împărătesc de la cel mai mare festival cinegetic din Banat

548
DISTRIBUIȚI

Mii de timişoreni, dar şi prieteni din Serbia şi din Ungaria, au fost prezenți duminică, 30 iunie, la Pădurea verde, unde au avut ocazia să se delecteze cu cele mai delicioase preparate culinare (mici, cârnați, pârjoale, grătare, gulaș sau papricaș) din carne de vânat (porci mistreți, căprior sau fazan).

Totul udat cu vinuri speciale, bere, țuică și sucuri. A fost un festin împărătesc pentru toți cei care au fost prezenți la cel mai mare festival cinegetic din Banat.

Manifestarea inedită a fost organizată la poligonul Diana de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a cluburilor de vânătoare din Timișoara, Făget, Lugoj și Sânnicolau Mare și Primăria Ghiroda, sub coordonarea lui Puiu Oprea.

A fost a X-a ediție jubiliară a Festivalului Vânătorilor 2019. 

La ora 10.30 a avut loc deschiderea festivă, cuvântul de salut al oficialităților, gazdelor și invitaților.

Manifestarea a debutat la ora 9.00 cu startul concursului de chinologie – proba de lucru a câinilor din grupa a VII de vânătoare prepelicari, urmat de  concursul de tir cu aer comprimat pentru copii până la vârstă de 9 ani.

Tot la ora 9.00 a demarat concursul ceaunelor, o competiție la care u participat peste 40 de echipe,  coordonate de vânători, specialiști în bucătăria preparatelor culinare vânătorești, iubitori ai artei culinare cinegetice, fiecare echipă cu ceaunul de concurs.

Comentarii

comentarii