Acasă Actualitate Festival LGBTI+, la Timișoara, în paralel cu una dintre marile sărbători creștin-ortodoxe

Festival LGBTI+, la Timișoara, în paralel cu una dintre marile sărbători creștin-ortodoxe

DISTRIBUIȚI

Nu au fost găsiți bani pentru Ruga Timișoarei sau Timfloralis, dat la Timișoara se pregătește, în această vară, un nou festival dedicat comunității LGBTI+. Mai precis, evenimentul va avea loc în perioada 25 iunie – 3 iulie și se va suprapune cu una dintre marile sărbători creștin-ortodoxe.

„Între 25 iunie și 3 iulie se întâmplă Pride TM (și) în 2022! Programul final și detaliile evenimentelor o să le anunțăm perioada următoare, dar până atunci salvați data pentru că o să se lase cu o incursiune în toate dimensiunile identității queer transpusă în evenimente cu și pentru toată comunitatea”, transmit organizatorii.

Așadar, pe parcursul a mai bine de o săptămână, la Timișoara vor fi pregătite mai multe acțiuni prin care este celebrată comunitatea LGBTI+ în toate formele ei. Pride TM va fi organizat, ca de obicei, de către Asociația Identity.Education.

Dacă anul trecut evenimentul s-a încheiat cu o zi înaintea praznicului Adormirii Maicii Domnului, anul acesta, întâmplător sau nu, va fi organizat chiar în perioada în care creștinii ortodocși îi vor sărbători pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel (29 iunie).

Comentarii

comentarii