Acasă Actualitate Festivalul concurs “Grai şi cântec din străbuni” a reunit elevi din 50...

Festivalul concurs “Grai şi cântec din străbuni” a reunit elevi din 50 de școli, la Liceul Ion Vidu Timișoara

DISTRIBUIȚI

La Colegiul Naţional de Artă “ Ion Vidu” din Timişoara, are loc vineri, 18 noiembrie, cea de-a 13-cea ediţie a festivalului-concurs de folclor intitulat “Grai şi cântec din străbuni”.

Evenimentul se desfășoară an de an cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a avut loc în sala de spectacole a colegiului în prezenţa a numeroşi timişoreni de toate vârstele şi a întrunit elevi interpreţi de muzică populară şi pasionaţi de folclor din peste 50 de școli.

Festivalul, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu, a cuprins două secţiuni, interpretare vocală și instrumentală la care au participat 58 de elevi din Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Caraș Severin, iar a doua a fost de recitare în grai popular și au participat 50 de elevi din Timiș și Caraș Severin.

În imagini, copii de la Scoala Gimnaziala din Bethausen, participanti si premiati la eveniment.

“Vedem interesul sporit al elevilor, părinților și cadrelor didactice pentru acest extraordinar festival. Vrem sa conservăm si să promovăm valorile autentice. Pentru a dăinui un popor trebuie să-şi cunoască tradiţia, obiceiurile, graiul, portul şi de aceea am organizat acest festival. Ne bucurăm că de la o ediţie la alta participă tot mai mulţi concurenţi şi tot mai valoroşi. Anul acesta a fost alături de noi si Ansamblul Timișul care acompaniază secțiunea de interpretare”, a precizat prof. Micșa Alina, coordonatoare a proiectului.

Comentarii

comentarii