Acasă Cultura Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” 2022, la Timișoara

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” 2022, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara organizează festivalul cultural „Zilele Basarabiei”, în perioada 25 – 27 martie, la Timișoara.

Expoziție de artă vizuală, workshop de etică, recital de poezie, degustare de vin, discuții despre Basarabia, concert – sunt câteva dintre modurile prin care vom celebra arta și cultura basarabeană timp de trei zile, la Timișoara.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 25 martie la Fundația Județeană pentru Tineret și va fi reprezentată de un șir de activități, scopul cărora este de a defini spiritul culturii și valorilor basarabene prin prisma trecutului și a prezentului.

Am pregătit activități pentru diferite domenii de interes pe parcursul festivalului, astfel încât să putem atinge cât mai multe laturi ale dezvoltării culturale și să ajungem la sufletele diferitor categorii de public – spun tinerii basarabeni.

Astfel, arta vizuală fotografică va fi reprezentată de expoziția de fotografie care cuprinde peisaje din Moldova contemporană văzute prin prisma obiectivelor talentaților fotografi basarabeni.

Arta oratorică, lirică în special, va fi dezvăluită de către Ion Buzu printr-un recital de poezie. Workshop-ul de etică și valori culturale are scopul de a aduce în lumină arta de a trăi etic și estetic în societatea contemporană. Arta vizuală cinematografică va fi reprezentată de vizionarea filmului „Casa Mare” regizat de Călin Laur după romanul cu același nume al lui Ion Druță.

Nu în ultimul rând, talentatul tânăr basarabean Teodor Cauș ne va purta ritmat prin acordurile artei muzicale.

Punctul culminant al festivalului „Zilele Basarabiei” va fi concertul susținut de invitata noastră specială – Valeria Stoica, interpretă de muzică indie-folk care s-a făcut remarcată prin intermediul proiectului „Moldova are talent”, în 2013, unde a reușit să impresioneze nu doar jurații ci și întregul public.

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” (FZB) a avut loc prima dată în 27 martie 2001 și a constituit fundamentul cultural în jurul căruia a fost creată Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara.

Considerăm promovarea culturii basarabene una dintre cele mai importante misiuni ale noastre, fapt care ne încurajează să colaborăm cu cei care se identifică cu valorile organizației.

 

 

Comentarii

comentarii