Acasă Cultura Festivalul Etniilor reface atmosfera Banatului de altădată, la Timișoara, cu sprijinul CJT

Festivalul Etniilor reface atmosfera Banatului de altădată, la Timișoara, cu sprijinul CJT

DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Etniilor, în perioada 17 – 18 iunie, la Muzeul Satului Bănățean, partener al manifestării.

 

Evenimentul are loc prin Programul Național ”Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”.

 

Sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altădată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

 

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș, propune două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos conservate și restaurate, multă voie bună și bucurie la un eveniment, în care de peste 20 de ani sărbătorim multiculturalitatea și convivialitatea spațiului bănățean.

 

Festivalul Etniilor debutează sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18, cu o paradă a etniilor: germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă, urmat de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei, un oraș cosmopolit și cu tradiții multiculturale.

 

Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folclorc din Nisporeni.

Invitatul special al serii este Damian&Brothers.

 

Damian Drăghici, compozitor și interpret, este un nume cunoscut în peisajul muzical național și internațional.

 

A cântat alături de Joc Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, în cadrul turneului european ”Night of the Proms Tour” din 2004 și 2006. În 2006 a cântat alături de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piața Constituției din Capitală.

 

Din 2006 este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a scos 2 albume ”Magdalena” și ”Romaniac” și a susținut peste 600 de concerte. Muzica Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diferite cu un mesaj puternic împotriva discriminării etnice.

Festivalul Etniilor continuă duminică, cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzica și dansurile tradiționale.

 

În recital este 𝗔𝗻sa𝗺𝗯𝗹𝘂𝗹 𝗣𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁 𝗕𝗮𝗻𝗮𝘁𝘂𝗹 și invitații săi: 𝗭𝗼𝗿𝗶𝗰𝗮 𝗦𝗮𝘃𝘂, 𝗚𝗵𝗶ță 𝗖ă𝗹ț𝘂𝗻 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗰𝘂 ș𝗶 𝗖𝗶𝗽𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, 𝗱𝗶𝗿𝗶𝗷𝗼𝗿 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗥𝗼𝘀̗𝗰𝗮, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor 𝗕𝗿ă𝗻𝗱𝘂𝘀ș𝗮 𝘀ș𝗶 𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗮𝗲 𝗦𝘁ă𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂.

Prezintă 𝗙𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗦𝘁𝗼𝗶𝗮𝗻.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧ț𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬ș𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍ați𝐨𝐧𝐚𝐥 ❞𝐓𝐢𝐦𝐢ș𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚ă 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚ă 𝐚 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑.❞

Accesul este gratuit!

 

Comentarii

comentarii