Acasă Cultura Festivalul Eufonia 2021 – cel mai mare festival de muzică de cameră...

Festivalul Eufonia 2021 – cel mai mare festival de muzică de cameră din vestul țării – a început în forță

DISTRIBUIȚI

Festivalul Eufonia Timișoara, cel mai important festival de muzică de cameră din vestul României, a fost deschis, marți 14 septembrie, pe strada Vasile Alexandri din Timișoara, printr-un atractiv concert Sound Poems, care i-a atras pe iubitorii de muzică.

Astfel, Festivalul Eufonia 2021 – cea de-a patra ediție a celui mai mare festival de muzică de cameră din vestul țării -a început în forță, împreună cu 60 de cursanți acceptați la cele 12 cursuri de măestrie.

În continuare publicul este invitat să se bucure de o săptămână plină de concerte de muzică clasică:

Programul

ℕ𝕖𝕩𝕥 𝔾𝕖𝕟𝕖𝕣𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟
16 septembrie, ora 19.00
sala Orpheum a Facultății de Muzică
Intrarea liberă

ℂ𝕠𝕟𝕔𝕖𝕣𝕥 𝕆𝕗𝕤𝕖𝕟𝕚ț𝕒
17 septembrie, ora 19:00
Biserica romano-catolică Ofsenița
Intrarea liberă

 

𝕄𝕪𝕤𝕥𝕚𝕢𝕦𝕖
18 septembrie, ora 19:00
Filarmonica Banatul Timișoara

În cadrul acestei ediții, limbajul universal al muzicii aduce laolaltă 12 muzicieni internaționali deosebiți, care vor concerta și vor preda cursuri de măiestrie la Timișoara și în vestul României.
În același timp, publicul și tinerii muzicieni participanți vor avea parte de patru concerte extraordinare cu artiștii invitați, patru concerte cu participanții la cursurile de măiestrie, zece concerte educaționale, douăsprezece cursuri de măiestrie pentru tineri muzicieni, o conferință susținută de Angelica Postu despre prevenirea sindromului Burnout și două concerte sociale.

Organizatorii mulțumesc profesorilor de excepție care vor susține prima săptămână de Masterclasses din cadrul festivalului:

Nurit Stark – vioară (Israel), Cedric Pescia – pian (Elveția), Manuel Hofer – violă (Austria), Stephan Forck – violoncel (Germania) și Vlad Popescu (Germania) care au putut fi ascultați, în cadrul concertului de deschidere a festivalului Eufonia 2021.

Dinamica festivalul va cuprinde orașele Timișoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Jimbolia și zona rurală din vestul României. Cu această ocazie, 50 de tineri muzicieni din 4 țări, vor beneficia de cursurile de măiestrie din cadrul festivalului Eufonia. Detalii la Eufonia: https://eufonia.ro/despre-eufonia/

 

Comentarii

comentarii