Acasă Cultura Festivalul Internațional de Literatură 2019 aduce la Timișoara scriitori de rezonanță mondială

Festivalul Internațional de Literatură 2019 aduce la Timișoara scriitori de rezonanță mondială

702
DISTRIBUIȚI

La ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) -la Vest de Est -la Est de Vest, iubitorii de literatură se vor putea întâlni cu nume importante ale literaturii universale contemporane, alături de scriitori români de primă mărime.

Istoricul, eseistul și jurnalistul politic, Adam Michnik, îndrăgitul scriitor rus, Evgheni Vodolazkin, scriitorul american de origine română, Andrei Codrescu, și José Luís Peixoto, cel mai important scriitor portughez din nou generație, considerat „noul Saramago”, se află pe lista scriitorilor pe care fanii festivalului vor avea ocazia să îi întâlnească în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara în serile de 23, 24 și 25 octombrie, începând cu ora 18.00.

„FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume.

Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţia din 1989 de la Timișoara, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie.

Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară!”, a declarat Robert Șerban, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara.

Programul ediției din acest an include lecturi publice în premieră și dezbateri pornind de la tema ediției din acest an: „Libertatea. Între istorie și literatură”, aleasă pentru a marca cei 30 de ani de la Revoluția din 1989.

Un moment aparte în program îl reprezintă seara dedicată scriitorilor timișoreni și dialogului despre libertate, libertate de expresie, despre rolul scriitorului în cetate, în Timișoara, primul oraș românesc liber. Evenimentul va avea loc în ultima seară a Festivalului: sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Librăria „La Două Bufnițe” din Piața Unirii – a explicat Raluca Selejan.

Comentarii

comentarii