Acasă Eveniment Fetiță violată de trei tineri în Caraș-Severin. De ce au scăpat agresorii...

Fetiță violată de trei tineri în Caraș-Severin. De ce au scăpat agresorii de închisoare

3386
DISTRIBUIȚI

Copilărie transformată în coșmar pentru o fetiță violată de trei tineri în Caraș-Severin. Copila de 13 ani a fost abuzată sexual și apoi șantajată cu publicarea pe internet a imaginilor în care este batjocorită. Cei care au agresat-o au fost anchetați de procurorii DIICOT, însă nu pot fi condamnați la închisoare pe motiv că erau minori la momentul comiterii faptelor.

Bogdan Nicoriciu, Romario-Gabriel Bercheș și Darius Cătălin Mușat au fost trimiși în judecată de Biroul Teritorial Caraș-Severin al DIICOT pentru pornografie infantilă prin sisteme informatice. Nicoriciu este cercetat și pentru viol, după ce a abuzat sexual o fată de 13 ani din Oravița. Bercheş este acuzat și de complicitate de la viol, notează expressdebanat.ro.

Potrivit anchetatorilor, minora de 13 ani a fost violată în septembrie 2016.

„În fapt, în noaptea de 16/17 septembrie, un minor de 15 ani, aflat într-un imobil de pe raza localității Oravița, împreună cu o minoră în vârstă de 13 ani, prin întrebuințarea de amenințări și acte de violență, ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol și șantaj”, au precizat reprezentanții IPJ Caraş-Severin.

Nicoriciu și Bercheș au fost trimiși în judecată, după ce au fost vizați de cercetările pentru viol făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Mai mult, procurorii antimafia au deschis un dosar și față de Darius Cătălin Mușat. Tânărul a asistat la pregătirea telefonului mobil care a fost filmat momentul în care a fost abuzată fata de 13 ani. Copila a fost amenințată să nu dezvăluie nimănui că a fost violată, altfel imaginile surprinse în timpul abuzului vor fi publicate pe Facebook.

Procurorii susțin că Romario Bercheș ar fi preluat înregistrarea pe care a editat-o în așa fel încât să nu se perceapă că fata ar fi fost sechestrată și forțată să întrețină relații sexuale. Imaginile au fost publicate apoi pe un grup de discuții de pe rețeaua de socializarea Facebook.

Pentru că minora nu s-a lăsat șantajată, Becheș ar fi trimis un CD cu filmarea și în cutia poștală a bunicii fetei, notează sursa citată.

Procurorii DIICOT au trimis dosarul spre soluționare Tribunalului Caraș-Severin, care a pronunțat sentința în această cauză. Bogdan Nicoriciu a fost condamnat la asistarea zilnică, pe o durată de 5 (cinci) luni, ca și Darius Cătălin Mușat, Romario Bercheș  primind aceeași pedeapsă, însă pentru numai patru luni.

De asemenea, fiecare a fost obligat la plata a 9.000 de lei daune morale și la 2.500 de lei cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

Având în vedere că la momentul faptei cei trei erau minori, judecătorul are varianta internării tinerilor într-un centru de reeducare pentru minori sau pedeapsa mai simplă a supravegherii zilnice.

Comentarii

comentarii