Acasă Sănătate Fii responsabilă de sănătatea ta. Mamografii gratuite la Spitalul Municipal Timișoara 

Fii responsabilă de sănătatea ta. Mamografii gratuite la Spitalul Municipal Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timișoara și Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuța” Cluj-Napoca implementează în parteneriat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest“

Astfel, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara oferă gratuit examinare mamografică pentru descoperirea timpurie a cancerului de sân în Regiunea Vest.

Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani, cele mai expuse unui astfel de risc de boală, sunt invitate să participe la screening o dată la 2 ani.

Mamografia poate depista cancerul de sân înainte ca acesta să provoace simptome, fiind astfel mult mai ușor de tratat.

Rezultatul se va transmite telefonic, în cel mult 2 săptămâni de la examinare.

Programari se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965; 0748 884 476; 0748 296 606, 0748 884 475 sau e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com

Condiții de participare la programul de screening la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara:

Femei cu vârsta între 50 și 69 de ani. Domiciliul in regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Caras-Severin, Hunedoara). Să nu fi fost diagnosticată cu cancer de sân, sub tratament și supraveghere oncologică. Să nu se fi extirpat sanii din alte motive decât cancerul de sân și să nu fi efectuat o mamografie în ultimile 6 luni.

 

Comentarii

comentarii